TRANSFER DÖNEMİ NASIL İLERLİYOR

Posted by

Süper Ligin 19. haftasına gireceğimiz bugünlerde takımlar kadrolarını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Ara transfer döneminin ortalarına yaklaşırken takımların son transfer haberlerini sizler için değerlendirdik.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe’de Diego Perotti’nin takımdan ayrılması beklenirken Mesut Özil için geri sayım sürüyor. Alman milli yıldızın birkaç gün içinde takıma katılması beklenirken bir başka flaş gelişme orta saha pozisyonu için yaşandı. Sarı lacivertliler Galatasaray’ın da gündeminde olan Yeni Malatyasporlu orta saha oyuncusu Youssouf Ndayishimiye için nabız yoklamaya başladı.

Bu sezon takımı adına 15 maça çıkan ön libero özellikle TFF’nin ikinci yarı için açıkladığı yabancı kuralından sonra önem kazanmış görünüyor.

Ayrıca sarı-lacivertliler için İtalyan basınından gelen haberlere göre Atalanta’nın kadro dışı bıraktığı Papu Gomez iddiası atıldı. İtalya dışı transferi için 5 Milyon Euro istenen oyuncu teknik direktör Gasperini ile tartışmış ve kadro dışı kalmıştı.

GALATASARAY

Galatasaray’da Onyekuru bilmecesi devam ediyor. Monaco ile şartlar üzerinde anlaşılmasına rağmen Fransız kulübünün kararından vazgeçmesi üzerine transferin yattığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Transferde mali engele takılan sarı-kırmızılılar için bir başka iddia da Arjantin basınından geldi. Godoy Cruz forması giyen Wilder Cartega’nın sarı kırmızılı formayı giymek için kulübünden ayrılacağı iddia edildi.

BEŞİKTAŞ

Mario Mandzukic transferini Aboubakar ve Larin’in geleceğine göre şekillendirmeye karar veren Beşiktaş’ta gündem Kenan Karaman. Almanya 2.ligi Fortuna Düsseldorf forması giyen milli futbolcu Kenan Karaman siyah beyazlıların transfer listesinde.

Yabancı kuralının 16’ya çıkmasından sonra kanat bölgesine Hasic ve Boyd’u eklemek isteyen Kara Kartal uzun vadede Türk oyunculara yatırım yapmak istiyor.

İlk hedefi Kenan Karaman olan Beşiktaş’ın Salih Özcan’ı da istediği gelen haberler arasında. Bu sezon Köln formasıyla 14 maça çıkan Salih, Almanya 21 yaş altı takımında da forma giydi.

TRABZONSPOR

Orta sahada Lewis Baker’ın yanına bir isim almak isteyen Trabzonspor rotasını River Plate’e çevirdi. Enzo Perez ile prensip anlaşmasına varan Karadeniz temsilcisi oyuncunun kulübü ile bonservis sorununu çözmesini bekliyor.

Ayrıca forvet pozisyonu için de transfer isteyen yönetimin hedefinde Salomon Rondon ve Ayo Akinola var. Şu an Çin Süper ligi ekiplerinden Dl Pro forması giyen Rondon bu sezon takımıyla 16 maçta 9 gol kaydetti.