Tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki lider bordo mavili ekip Trabzonspor, Süper lig’ in 19. Haftasında ilk yarının son maçında genç teknik adam Emre Belözoğlu ile müthiş bir çıkış yakalayan İstanbul Başakşehir’ i konuk ettiler.
Trabzon’ da oynana zorlu mücadelede her iki takımın da girdikleri pozisyonlar dan golü bulamadığı karşılaşama sonun da 0 – 0 ‘ lık golsüz beraberlik ile sonra ererek iki takım da 1’ er puan ile sahadan ayrıldılar.
Karşılaşma sonun da lider bordo mavili ekip Trabzonspor süper lig de ilk yarıyı 46 puan ile lider olarak tamamlayan ekip bu sezon Süper Lig’de ilk yarılar itibarıyla en çok puan toplayan takım olarak tarihe geçtiler.
Konuk ekip İstanbul Başakşehir ise yenilmezlik serisini 11 maça çıkaran takım süper lig de ilk yarıyı 33 puan da tamamladılar.

İKİ TEKNİK DİREKTÖR ARASINDA TAKTİK SAVAŞI
Bir tarafta tecrübesi ile kendisini kanıtlamış teknik direktör Abdullah Avcı ile diğer tarafta kısa süre önce futbolcusu olan ve bu sezon Teknik direktörlük görevine başlayan genç isim Emre Belözoğlu iki isim de sahada üst düzey de bir taktik plan mücadelesi izletti. İlk yarıda her iki takım da kısaca gol yememe üzerine risk almadan oyun planlarına sadık kalarak başladı.
İki takımın da sahaya yansıttıkları oyuna bakınca kontrolü kaybetmeden, fazla risk almadan ve savunma güvenliğini de kaybetmeden karşılaşmaya başladılar.
Ev sahibi takım lider Trabzonspor da kaleden uzun toplar ile çıkmayı denerken, konuk takım da Muhammed kısa ve ayağa oynamayı tercih etti. Böyle olunca da bordo mavili takımının ön alanda ki baskısı ile kaptıkları toplar da ilk yarıda sadece A. Cornelius’un direkten çıkan topu dışında hücumda ilk yarıda net pozisyon yakalayamadı.

BAŞAKŞEHİR’DE DEĞİŞİKLİKLERE ANINDA CEVAP
İlk değişikliklere Emre Belözoğlu giderken F. Gulbrandsen in oyundan alınmasının nedenlerinden birisi de ilk yarıya oran ile ikinci yarıda ilk 15’ dakikalık bölüm de Başakşehir rakip yarı sahaya daha geniş yayıldı ve set oyunun da etkili olan taraf oldu. Bu durum da F. Gulbrandsen ‘in set oyunun da sırıtmasına neden oldu.
Abdullah Avcı dan Emre Belözoğlu’ nun değişikliklerine Orta sahada sağ da adete çift kişilik oynayan Dorukhan ‘ı alarak Siopis ‘i oyuna atmıştı. Dorukhan’ ın etkili oyunu ile ilk 15’ dakikada Mahmut ‘u oynatamayarak savunmada M. Hamsik ‘in yükünü azaltması yanın da sağ koridorda Abdülkadir Ömür’ ü de hücumda rahatlattı.
Oyun içinde iki takımın da yakaladığı gol pozisyonlarında A. Cornelius ve Gulbrandsen ‘in buldukları net pozisyonları gole çevirmiş olsalardı da skor da denge bozulması ile iki takımın da oyuna müdahalelerini göre bilseydik.
FİNAL PASLARINDA HAMSİK VE VİSÇA OLDU
İki takımda da beklendiği gibi final paslarından M. Hamsik ile E. Visça oldu. Hücumda final pasların da iki isim de olsa da maçın en iyi final pasını ilk yarıda Denswil ‘İn sol dan sağa kalabalık içinden net verdiği pas ‘da Abdülkadir Ömür’ e kaleyi neredeyse cepheden göreceği pas da final pası deneyen Ömür savunmaya takılmıştı.