2019/2020 sezonunda Arsenal’den kiralık olarak transfer edildiği Beşiktaş’ta gösterdiği performansla başta teknik direktör Sergen Yalçın olmak üzere Siyah Beyazlı camianın takdirini kazanmayı başaran Muhammed Elneny’nin sezon bitiminde geri döndüğü kulübünde mutlu olmadığı biliniyor.
Bu sezon oldukça az süre alabilen ve bu nedenle daha fazla süre alabileceği bir takıma gitmek isteyen Mısırlı orta sahayla Beşiktaş ve Galatasaray’ın yoğun bir biçimde ilgilendiği iddia edilirken, iki ezeli rakibin arasındaki yarışa bu sefer Suudi Arabistan temsilcisi Al-İttihad’ın da eklendiği belirtiliyor.

Beşiktaş ile Galatasaray Yine Karşı Karşıya
Bu sezon Arsenal formasıyla fazla süre alamayan ve teknik direktör Mikel Arteta’nın gözüne girmeyi başaramayan Muhammed Elneny’nin sene sonunda bitecek sözleşmesiyle birlikte Londra temsilcisinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Bununla birlikte Mısırlı orta sahanın getirilerine daha acil ihtiyacı olan ekiplerin ara transfer döneminde cüzi bir ücretle Elneny’i kadrolarına katmaya dair hesaplar yaptığı iddia edilirken, bu ekiplerden ikisi de Galatasaray ve Beşiktaş olarak ifade ediliyor.
2021/2022 sezonunun ilk maçından bu yana orta sahada yaşadığı problemler ve oyun kurulumunda yaşanan aksaklıklar nedeniyle yaz transfer döneminde de teklif yaptığı Muhammed Elneny’i ara transfer döneminde kadrosuna katmak isteyen Galatasaray’ın Arsenal ile masaya oturmak için hazırlık yaptığı biliniyor.
Bu sezon kadrosuna uluslararası kalitede birçok oyuncu katan ancak bu oyunculardan verim alamamakla birlikte zihinsel anlamda yaşanan problemlerle birlikte dibe vuran Beşiktaş’ın da ara transfer döneminde kadroya katabileceği taze kan arayışında olduğu ve bu doğrultuda gündemine eski oyuncusunu aldığı belirtiliyor.
Bu sezon özellikle Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Gedson Fernandes, Kaan Ayhan gibi isimlerin transferlerinde sık sık karşı karşıya gelen ve gerilimli bir transfer dönemi yaşayan iki ezeli rakip, ara transfer döneminde tekrar kozlarını paylaşacak gibi gözüküyor ancak basına yansıyan son haberler bu transferde pek de yalnız olmadıkları yönünde.

Al-İttihad Elneny İle Görüşüyor
Dış basında yer alan haberlere göre kulübünde mutsuz olduğu bilinen Mısırlı Muhammed Elneny ile ilgilenen kulüplerden birisi Suudi Arabistan temsilcilerinden Al-İttihad. Elneny’nin Mısır Milli Takımı’ndan arkadaşı Ahmed Hegazy’nin de formasını giydiği Al-İttihad, Mısırlı oyuncuyla birlikte kadrosunu güçlendirmek için girişimlere başlarken, direkt Elneny ile de temasa geçildiği iddia ediliyor.
Bu bağlamda Beşiktaş ve Galatasaray karşısına zorlu bir rakip olarak çıkan Al-İttihad, bu transferi gerçekleştirirse 12 maç sonunda liderlik koltuğunda oturduğu Suudi Arabistan Profesyonel Ligi’ndeki iddiasını daha da arttırmayı başarabilir.
Arsenal’in 2 Aralık tarihinde konuk olduğu Manchester United maçında ilk kez ilk 11’de başlamayı ve 90 dakika forma giymeyi başaran Muhammed Elneny, Emile Smith Rowe’un Arsenal’i 1-0 öne geçiren tartışmalı golünün de asistini yaptı. Bu sezon Arsenal formasıyla 7 maça çıkan Elneny, bu maçlarda ortalama 44 dakika sahada kaldı.