Sarı kırmızılı takım Galatasaray son olarak 26. haftada deplasmanda Konyaspor’a konuk oldu. Bu maçı uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 kaybetti. Konyaspor yenilgisi moralleri bozdu. Ancak, Galatasaray Süper Lig’de en yakın rakibi Fenerbahçe’nin altı puan önünde liderlik koltuğunda yer alıyor.
Galatasaray milli maçlar için lige verilen iki haftalık arayı en iyi şekilde geçirdi. Azerbaycan’a giderek bu ülkenin önemli kulüplerinden Karabağ ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Söz konusu maçı da 2-1 kazanmasını bildi. Buna ek olarak, bu maçın geliri 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen depremzedelere bağışlandı. Galatasaray Azerbaycan’da büyük ilgi gördü. Bu ilgi yönetimi harekete geçirdi.

Galatasaray TFF’ye Başvuruda Bulunacak
Galatasaray dünya çapında bir kulüp! Tıpkı Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester United gibi dünyanın neredeyse her yerinde taraftarları bulunuyor. Galatasaray bilhassa Türki cumhuriyetlerde çok fazla seviliyor. Sarı kırmızılı takımın futbolcularına ve teknik direktör Okan Buruk’a Azerbaycan’da gösterilen ilgi de bunun kanıtı!
Galatasaray yönetimi takımın Azerbaycan’da gördüğü ilginin ardından harekete geçti. Yönetim en kısa süre içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapacak. Türki cumhuriyetler vatandaşı futbolcuların yabancı statüsünde sayılmamalarını isteyecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuya nasıl bir cevap vereceği fazlasıyla merak ediliyor.
Galatasaray Türki cumhuriyetler vatandaşı futbolcuların yabancı statüsünde sayılmamaları adına kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Söz konusu raporda Brezilya – Portekiz örneğine yer verilecek. Turizm sektörü ile içli dışlı olanların bildiği üzere Brezilya ve Portekiz vatandaşlarının birtakım ayrıcalıkları mevcut! Her iki ülke vatandaşları iki ülke arasında istedikleri gibi gezip dolaşabiliyorlar. Vize almalarına gerek yok! Ayrıca, çalışma iznine ihtiyaç duymadan çalışabildiklerinin de altını çizmek gerekir. Söz konusu anlaşma futbol dünyası için de geçerli! Brezilyalı futbolcular Portekiz’de yabancı statüsünde sayılmıyorlar. Galatasaray da Brezilya – Portekiz örneğini bu rapora ekleyerek Türkiye Futbol Federasyonu’nu ikna etmeye çalışacak.
Beknaz Almazbekov Yerli Statüsünde Oynayabilir

Galatasaray’ın U21 takımında forma giyen Beknaz Almazbekov hem Kırgızistan hem de Türkiye vatandaşı! Ancak, genç oyuncunun A takıma çıktığı takdirde yabancı statüsünde olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. 2005 doğumlu genç yıldız Kırgızistan milli takımına çağrıldı. Milli formayı 11 Haziran 2022 tarihinde Myanmar ile oynanan Asya Kupası elemeleri maçında giydi.
Beknaz Almazbekov 23 Haziran 2005 tarihinde dünyaya geldi. 1.77 boyundaki oyuncu başta sol kanat olmak üzere hücumun her bölgesinde oynayabiliyor. Galatasaray oyuncudan kesinlikle yararlanmak istiyor. 2005 doğumlu yıldız 2018 yılından bu yana Galatasaray altyapısında top koşturuyor. 2022 – 2023 sezonunda U19 Süper Lig’de 13 maça çıktı. Bu maçlarda 996 dakika sahada kaldı. Güzel performansını 10 gol ve iki asist ile süsledi. Galatasaray’ın TFF’ye yapacağı başvuru Beknaz Almazbekov’u da ilgilendiriyor.