
Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Younes Belhanda, sarı – kırmızılı ekipte kalmak istiyorsa ligde geriye kalan 15 haftada üstün bir performans sergilemek zorunda.
Gelecek sezon için Galatasaray’da kalmak isteyen fakat kendisinden talep edilen indirime onay vermeyen Belhanda için Cim Bom’da çanlar çalmaya başladı.
Sezon arasında yaptığı transferlerle yükselişe geçen Galatasaray, bu sayede Belhanda merkezli oyun anlayışından uzaklaşmış durumda. Faslı futbolcunun sarı – kırmızılı forma için sahada üstün bir performans sergilemesi gerekiyor.
Spor Toto Süper Lig2in 2020 – 2021 sezonu ara transfer döneminde takım kadrosuna katılan Gedson Fernandes, takıma giderek adapte olan Peter Etebo’nun yükselen formu ve yıllarca Galatasaray forması giyen Arda Turan’ın orta sahada da görev almasıyla birlikte Younes Belhanda’nın pabucu dama atıldı.
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Faslı futbolcunun, gelecek yıl için sarı – kırmızılı forma giyme şansı kendi elinde. Cim Bom ile yola devam etmek isteyen 30 yaşındaki futbolcu kendisine sunulan indirim teklifini de kabul etmedi.
GALATASARAY, YOUNES BELHANDA İÇİN EN FAZLA 1,5 MİLYON EURO DEĞER BİÇTİ
Galatasaray Yönetimi, Faslı oyuncu Younes Belhanda’ya sunacağı maaş için tavan rakamı belirledi. Belhanda, şu an sarı – kırmızılı ekipten 3 milyon 350 bin Euro kazanıyor. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu eğer gelecek sezon için Galatasaray forması giymeyi tercih ederse yeni sözleşmesi için yarı yarıya indirime gitmek zorunda.
Sarı – kırmızılı kulüp, teknik heyetin Belhanda’nın takımda kalmasını istemesi halinde maksimum 1.2 – 1,5 milyon Euro arasında bir teklif önerisinde bulacak.
BELHANDA KENDİ KADERİNİ KENDİSİ BELİRLEYECEK

Basına yansıyan haberlere göre, dalgalı bir performans sergilemeye devam eden Younes Belhanda için Galatasaray, ligin geride kalan haftalarındaki saha içinde gösterdiği performansa bağlı olarak Faslı futbolcu ile sözleşme masasına oturacak. Sarı – kırmızı ekipte orta saha rotasyonunun giderek büyümesi ve alternatiflerin artmasıyla Belhanda’nın eli baya zayıfladı.
Younes Belhanda kendisinden beklenen performansın aşağısında bir oyun sergileyerek ligin son haftalarında forma giyme şansı bulamadı. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim hem Kasımpaşa hem de Aytemiz Alanyaspor mücadelelerinde Belhanda’yı ilk 11’de başlatmadı.