Fenerbahçe’nin Torbasından Sturm Graz Çıktı

Posted by

Şampiyonlar liginde kura çekimi gerçekleşti. Ligde var olmak için yarışan sarı lacivertli temsilcimiz Dinamo Kiev’i elemeyi başarırsa 3. Ön elemelerde Sturm Graz ile karşılaşacak. Ancak Dinamo Kiev’ mağlup olması durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne düşecek sarı lacivertlilerin rakibi bu sefer Çek Cumhuriyeti temsilcisi FC Slovacko olacak. 2. Ön eleme turunda turnuvaya başlayan Fenerbahçe ilk maçı 20 Temmuz Çarşamba günü Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Türkiye saati ile 21.00’da başlayacak. Ukrayna temsilcisi Kiev Rusya’nın işgali sebebiyle rakibini Polonya’nın Lodz kentinde ağırlayacak. Karşılaşmanın rövanşı ise 27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak.

Sturm Graz

Sarı Lacivertliler Ne Durumda

Yeni teknik adam Jorge Jesus , yenilenmiş kadro ve yeni bir sistemle 2. Ön eleme turuna çıkacak olan Fenerbahçe deplasmanda oynayacağı ilk maçı alarak evine avantajlı dönmek istiyor. Dinamo Kiev’i elemesi durumunda karşılaşacağı rakip Sturm Graz olarak belirlenirken sarı lacivertli kulüp şimdiden 3. Ön eleme turuna da umutla bakıyor. Yeni sezon çalışmaları kapsamında 6 dostluk maçı gerçekleştirmiş olan Fenerbahçe 1 beraberlik ve 5 galibiyet aldığı hazırlık döneminden memnun. Güzel geçirdiği kamp döneminin ardından yüksek moralle ilk resmi maçına çıkacak olan Fenerbahçe’de yeni sistem de taraftarları heyecanlandırıyor. Muhtemel rakibi de belli olan Fenerbahçe’de Şampiyonlar Ligi için beklentiler yükselmiş durumda. Fenerbahçe’nin başarısı Şampiyonlar Ligi’nde ülke puanı açısından da önem arz ediyor. Eğer Fenerbahçe ön eleme turlarından Şampiyonlar Ligi’ne veda ederse önümüzdeki sezonlar Spor Toto Süper Lig şampiyonu olacak takımların Avrupa’ya direkt katılamama riski bulunuyor.

Eğer Fenerbahçe istediği sonucu alamaz ve Şampiyonlar Ligi’ne veda ederse bu kez de UEFA Avrupa Lig’ine düşüp Çek ekibi Slovacko ile eşleşecek. Sarı lacivertli kulüp Slovacko’ya da elenmesi durumunda UEFA Konferans Ligi play offlarda mücadele edecek.

Muhtemel Rakipler

Avusturya Bundesliga ekiplerinden Sturm Graz geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde play offlarda eşleştiği rakibi NS Mura’yı 2 kez mağlup ederek gruplara kalmaya hak kazanmıştı. Monao, PSV Eindhoven ve Real Sociedad ile aynı grupta bulunan Avusturya ekibi 2 beraberlik 4 mağlubiyet alarak UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyet alamadığı grup aşamasında veda etmişti. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında da 7 maç gerçekleştirmiş olan Sturm Graz son maçını temsilcimiz Galatasaray ile yapmış ve 2 – 1 lik bir galibiyet elde etmişti.

Çek ekibi Slovacko ise geçtiğimiz sezonda ülkesini Avrupa Konferans Ligi’nde temsil etme hakkı kazanmış ancak 2. Ön eleme turunda Lokomotiv Plovdiv’e penaltılarda elenerek Avrupa’ya veda etmişti. Yeni sezona hazırlıkları devam eden Çek ekibinin iki dostluk maçı kaldı ancak daha önce 6 maç yapan FC Slovacko son olarak temsilcimiz Trabzonspor ile karşılaşmıştı. Slovenya’da karşılaşan takımlar sahadan 2 – 2 beraberlikle ayrılmıştı.