Feghouli, Ocak’ta Gidiyor

Posted by

Galatasaray’da Son maçlarda forma şansı bulan Cezayirli Yıldız Sofiane Feghouli’nin, gösterdiği performans nedeniyle Fatih Terim tarafından üstü çizildi. Transfer döneminin sonlarında Radamel Falcao ile sözleşme feshi gerçekleştiren Sarı kırmızılı yönetim, aynı görüşmeyi Cezayirli oyuncu için de yapacağı öğrenildi.

Falcao’ya Yapılan Teklif Feghouli’ye Yapılacak

Sezon başı hazırlık kampında isteksiz görüntüsüyle dikkat çeken Sofiane Feghouli, Transfer döneminin başında takımdan ayrılacağı yönünde birçok söylentiyi beraberinde getirmişti. Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın Cezayirli futbolcuyla bizzat görüşerek yeni sezon planlamasında kendisine yer vermeyeceklerini söylemişti.

Sözleşmesini tamamlayıp takımdan ayrılmak istediğini söyleyen Cezayirli yıldız, takımda kaldı. Uefa Avrupa Ligi elemelerinde St Johnstone’a karşı mükemmele yakın bir maç çıkaran Yıldız oyuncu, sahadaki performansıyla Fatih Terim’in kafasını karıştırmayı başarmıştı.

St Johnstone maçında hücumda liderliği üstlenen, başarılı çalımlarıyla taraftarından beğeni kazanan Cezayirli oyuncu, güzel oyununu şık bir golle süslemiş ve Galatasaray’a turu getirmeyi başarmıştı. Bunun üzerine Yıldız oyuncudan memnun olan Terim, takımda kalmasını,  kurulucak olan genç kadroya liderlik yapmasını istemişti.

Sarı kırmızılı yönetim, yıldız oyuncudan maaşında indirime gitmesini isteyerek 2 yıl daha takımda kalabilceğini oyuncuya iletmişti. Son maçlarda kötü performans veren Milli oyuncu ile Ocak ayında yolların ayrılması bekleniyor. Yönetim, Radamel Falcao’ya önerdiği teklifin benzerini Cezayirli oyuncuya önereceği öğrenildi.

Son Şansını Kaybetti

Genç ve dinamik bir kadro kurmak isteyen Fatih Terim, takıma yeni oyuncuların katılmasıyla Feghouli gibi 30 yaş üstü oyuncuları yedeğe çekmeyi tercih etti. Tempo olarak isteneni veremeyen ve eski fizik gücünde gözükmeyen yıldız oyuncu, son maçlardaki performansıyla Sarı kırmızılı taraftarlar tarafından sert eleştirilere maruz kaldı.

Alanyaspor maçının ikinci yarısında kurtarıcı olarak oyuna giren Cezayirli yıldız, isteksiz görüntüsüyle taraftardan tepki aldı.

Topu ayağına isteyen, savunmaya yardım etmeyen görüntüsüyle takımını neredeyse 10 kişi oynattı. Alanyaspor maçında kötü performans gösteren Feghouli, Kayserispor maçına ilk 11’de başladı. Kayserispor’a karşı yokları oynayan birçok top kaybında bulunan Yıldız futbolcu, sahanın en kötü isimlerinden bir tanesiydi. Fatih Terim, Feghouli’ye son bir şans verdiği ve bu şansı iyi değerlendirmeyen oyuncu için Ocak ayında takımdan gönderilmesinin istediğini yönetime iletti.