2020 Yılı Türkiye’de Öne Çıkan Spor Olayları

Posted by

2020 yılı her alanda olduğu gibi futbol yılı içinde oldukça uzun ve zorlu bir yıl oldu. Tüm dünyayı kasıp kavuran pandeminin etkilerini seyircisiz maçlar, ertelenen maçlar ve rahatsızlanan futbolcular ile geçiren futbol dünyası zorlu da olsa koca bir yılı geride bıraktı.

Herkese çok uzun gelen, bitmek bilmeyen pandeminin genel olarak tüm futbol dünyasına etkilerini bu yazımızda derledik. Yaşanması zor olsa da okuması belki biraz daha kolay olur herkes için.

2020 NASIL BAŞLADI

2020 yılında Türkiye’de spor alanında birçok iz bırakan gelişmeler yaşandı. Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir’de Arda Turan’ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesi, Fenerbahçe’de Damien Comolli’nin sportif direktörlük görevinden istifa etmesi, Trabzonspor’da teknik direktörlük görevine Hüseyin Çimşir’in getirilmesi,

Beşiktaş’ta Abdullah Avcı’nın teknik direktörlük görevinden istifa etmesi ve yerine eski futbolcusu Sergen Yalçın’ın gelmesi ve Beşiktaş’ın Fiorentina’dan sezon sonuna kadar Kevin Prince Boateng’i kiralaması Türkiye’de 2020 yılının Ocak ayında yaşanan öne çıkan spor olayları oldu. Galatasaray’ın 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi deplasmanda yenmesi ise Şubat 2020’nin en önemli spor olayı oldu.

Mart 2020 ayında ise Türk spor medyasında öne çıkan başlıca haberi ise Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak’ın ve Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in önce koronavirüs testlerinin pozitif çıkması daha sonra tedavi görerek bu salgını atlatmaları oldu.

2020 Nisan ayında ise Türk sporu adına öne çıkan olay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun pandemiden dolayı takımların hazırlık süreçlerini de göz önünde bulundurarak salgın yüzünden ara verilen liglerin en erken Haziran ayında başlayabileceğini söylemesi oldu.

UZUN BİR YIL OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oynanacak olan lig ve kupa maçlarında takımlara 3 yerine 5 oyuncu değişikliği hakkı verilmesi ve 2019 – 2020 sezonununda Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki maçların seyircisiz oynanacağının açıklanması 2020 Mayıs ayının öne çıkan gelişmeleri oldu. Finansal sorumluluklarını yerine getirmediği için UEFA’nın Trabzonspor’a Avrupa Kupaları’na yönelik 1 yıl men cezası vermesi,

2019 – 2020 sezonunda koronavirüs sebebiyle verilen 3 aylık aranın ardından Süper Lig’in tekrardan başlaması ve Galatasaray’ın salgından sonra oynadıkları Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak sahalardan uzun bir süre uzak kalacağının açıklanması 2020 yılının Haziran ayında yaşanan en önemli gelişmeler oldu.