UEFA Süper Kupası’nı Hangi Takım Kazandı

Posted by

2021 – 2022 sezonu heyecanı tüm dünyada başlamak üzere! Bu noktada, 2020 – 2021 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Villareal takımları; UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldiler.

UEFA Süper Kupası Chelsea’nin Oldu

Maçın normal süresi 1-1 berabere tamamlandı. Ardından, uzatma bölümüne geçildi. Uzatmalarda da gol olmadı. Penaltı vuruşları gecenin galibini belirledi. İspanyol takımı Villareal’de iki oyuncunun birden penaltı kaçırması neticesinde maçın galibi Chelsea oldu. Bir başka deyişle, İngiliz takımı; 1998 yılının ardından bir kez daha UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürdü.

Chelsea; karşılaşmaya kalede Mendy ile çıktı. Üçlü defansı benimseyen İngiliz takımında Zouma, Chalobah ve Rudiger defans hattını oluşturdu. Orta saha dörtlüsünde Hudson – Odoi, Kante, Kovacic, Alonso yer aldı. İleri üçlüde ise Havertz, Werner ve Ziyech vardı.

Villareal ise Asenjo, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Capoue, Trigueros, Moreno, Dia, Pino ve Gerard Moreno ilk 11’i ile sahada yer almayı tercih etti.

Maça Hızlı Başlayan Taraf Chelsea Oldu

Chelsea; 2020 – 2021 sezonunda bıraktığı yerden devam etti. Geçen sezon kadrosunda bulunan oyunculardan oluşan bir ilk 11 ile sahaya çıkan Chelsea; maçın favorisi idi. İngiliz takımı; 27. dakikada öne geçmeyi başardı. Sol tarafı etkili bir şekilde kullanan Havertz; içeriye göndermiş olduğu top ile takım arkadaşı Ziyech’i pozisyona soktu. Ziyech’in yapmış olduğu düzgün vuruş ile Chelsea 1-0 öne geçti.

İlk yarıda başka gol olmadı. Bir başka deyişle, Chelsea; ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Fakat, İngiliz takımının Alman teknik direktörü Thomas Tuchel; bir pozisyonda hakeme ısrarlı bir şekilde itiraz ettiği için sarı kartla cezalandırıldı.

Maçın ikinci yarısında İspanyol takımı Villareal maça ağırlığını koydu. Rakip kale önünde gol arayışlarını hızlandıran Villareal; 73. dakikada bu amacına ulaştı. Takımın en etkili oyuncusu olarak bilinen Gerard Moreno; düzgün vuruşla takımına beraberliği getirdi.

Sonuç olarak, maçın hem normal süresinde hem de uzatma dakikalarında başka gol olmadı. Chelsea’de Havertz, Villareal’de ise Albiol ve Mandi penaltı kaçırdı.