Süper Lig’in 21. Haftası Birbirinden Gollü Maçlara Sahne Oldu

Posted by

2022 – 2023 sezonu zannedilenden bile büyük bir heyecana sahne oluyor. Bilhassa Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının nefesleri kestiğini söyleyebiliriz. Ayrıca, her iki takım arasındaki rekabet saha dışına da taşmış durumda! Twitter hesaplarından birbirlerine göndermeli twitler paylaşan her iki kulübün taraftarları da bu heyecana kendilerini kaptırmış durumdalar! Gelin, Süper Lig’in 21. haftasında yaşananlara bir göz atalım!

Galatasaray Haftanın Takımı Oldu

Sarı kırmızılı takım; yoluna doludizgin devam ediyor. Son olarak, Ekim ayında oynanan Alanyaspor maçında puan kaybeden Galatasaray; 21. haftada deplasmanda Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Ligin ilk devresinde oynanan maçı saha ve seyirci avantajına sahip olmasına rağmen 1-0 kaybeden Galatasaray; rakibini bu defa yenmeyi hedefliyordu.

28 Ocak 2023 Cumartesi gününün programında yer alan maçı 14 bin 924 kişi izledi. Giresunspor taraftarları; takımlarına oldukça güveniyorlardı. Fakat, Galatasaray; kadro kalitesiyle Karadeniz ekibini dağıtmasını bildi. Mauro Icardi; ilk yarının uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çeviremedi. Ancak, Dries Mertens; 45+3’üncü dakikada attığı golle takımının ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasını sağladı. Galatasaray’ın durmaya niyeti yoktu. Sarı kırmızılı takım; ikinci yarıda Dubois, Rashica ve Yunus’un attığı gollerle maçı 4-0 kazandı.

Fenerbahçe Kasımpaşa’yı Farklı Mağlup Etti

Sarı lacivertli takım; 21. haftada kendi sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Kasımpaşa’yı konuk etti. Lacivert beyazlı takım; 24. dakikada Fall’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak, bu gol; Fenerbahçe’yi harekete geçirdi. Maçta tam anlamıyla Enner Valencia şov vardı. 1989 doğumlu golcü oyuncu; 37, 39, 52 ve 69. dakikada attığı dört golle maça damgasını vurdu. Fenerbahçe’nin son golünü Michy Batshuayi kaydetti.

Beşiktaş Üç Puanı Kaptı

Siyah beyazlı takım; Vodafone Park’ta 32 bini aşkın kişinin izlediği maçta Alanyaspor’u 3-0 yenmesini bildi. Beşiktaş’ın gollerini Cenk Tosun (2) ve Dele Alli kaydetti. Vincent Aboubakar; 1.5 yıllık aranın ardından Beşiktaş formasını bu maçta giydi.

Trabzonspor Hatay’da Kayıp!

Bordo mavili takım; geçtiğimiz sezonki performansını aratıyor. 21. haftada deplasmanda Hatayspor’a konuk olan Trabzonspor’un bu maçtan puan ile ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Karadeniz temsilcisi; dokuzuncu dakikada Enis Bardhi ile 1-0 öne geçti. Hatta, bu golle de ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Fakat, Hatayspor; ikinci yarıda El Kaabi ve Bertuğ’un attığı gollerle öne geçti. Maçı da 2-1 kazandı.

Diğer Maçlarda Alınan Sonuçlar

Sivasspor; kendi sahasında Adana Demirspor’a 2-1 yenilerek kötü gidişini sürdürdü. Gaziantep FK; deplasmanda Ankaragücü’nü 2-0 yenerek haftanın sürprizine imza attı. Antalyaspor; Ümraniyespor’u zor da olsa 3-2 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Kayserispor; İstanbulspor’u 4-2 gibi farklı bir skorla mağlup ederek gövde gösterisi yaptı. Başakşehir; zor günler yaşayan Konyaspor’u 2-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.