23 yaşındaki genç Rumen oyuncu Morutan geçen sezon maçlarda çok efektif rol alamadığı için bu sezon kiralık olarak başka bir takıma gidecek. Transfer döneminin başından beri Demir Grup Sivasspor takımı Morutan ile ilgileniyor.
İstanbul takımlarından biri olan Fatih Karagümrük’te Morutan ile yakından ilgileniyor ve görüşmelerde de oldukça yol kat etti. Teknik direktör Okan Buruk genç oyuncunun daha fazla maçta oynaması ve süre alabilmesi için kiralama fikrine sıcak bakıyor.
Morutan Bu Sezonun Yunus Akgün’ü Olur Mu

Geçen sezon Galatasaray genç oyuncusu Yunus Akgün’ü Adana Demirspor’a kiralamıştı. Genç ve başarılı oyuncu tüm sezon boyunca takımına o kadar iyi katkılar yaptı ki Galatasaray taraftarı onu tekrardan sarı kırmızılı forma ile görmeyi iple çekti.
Yunus Akgün’ün Adana Demirspor’da daha fazla süre alması ve teknik ekibin onunla tam ilgilenmesi sonucu genç yıldızın potansiyeli daha da arttı. Olimpiu Morutan geçen sezon geldiği Galatasaray’da toplamda 33 maça çıktı ve bu 33 maçta 3 gol 5 asist katkısı sağladı.
33 maç için gelen sayılar düşük gelse de özellikle son haftalarda Morutan çıktığı maçlarda maçın son dakikalarında oyuna alınıyordu. Bu yüzden başka bir takıma kiralık olarak gitmesi onun ve kariyeri için çok daha sağlıklı olabilir.
Morutan’ın menajeri hem Sivasspor hem de Fatih Karagümrük ile görüştü fakat Morutan İstanbul’da kalmak istediği için Fatih Karagümrük’e hem kendisini hem de menajeri daha sıcak bakıyor. İki takımın merceğinde olan oyuncuya geçtiğimiz günlerde bir talip daha çıktı.
Başka bir İstanbul takımı olan Kasımpaşa Galatasaray yönetimi ile görüşmelerine başladı. Son hazırlık maçı sonrasında da süreçleri hızlandıran Kasımpaşa hem Dursun Özbek ile hem de oyuncunun menajeri ile görüşüp durumu netleştirmek istiyor.
Morutan’ın Değer 3,5 Milyon Euro

Şu an Morutan’ın piyasa değeri 3,5 Milyon Euro. Bu değerini sezon başından sezon sonuna kadar daha fazla maçta forma giyip ve takımına daha fazla katkı sunarak arttırmak isteyen Morutan ve Galatasaray yönetimi transfer sezonu bitmeden bir İstanbul takımı ile anlaşacak.
23 yaşındaki genç oyuncu bu sezon kendisini daha fazla gösterip daha başarılı bir şekilde takımına ve sarı kırmızı renklerine dönmek istiyor.