KONYASPOR İLE TRABZONSPOR 11 MAYIS’TA YENİŞEMEDİ

Posted by

Spor Toto Süper Lig’de 41. haftada Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor’a konuk oldu. Mücadele iki takımın karşılıklı attığı birer golle 1-1 sona erdi. Konyaspor’un atmış olduğu 3 gol ofsayt olduğu gerekçesiyle, kazanmış olduğu 1 penaltı da VAR kararıyla iptal edildi.

Süper Lig’in 41. haftasında Konyaspor, sahasında Trabzonspor’u konuk etti. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetti.

Geçtiğimiz hafta ligi 4. sırada tamamlamayı garantileyen Bordo Mavililer, 71 dakika boyunca on kişi oynadıkları ve 1-0 öne geçtikleri mücadelede rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor’un golü 64. dakikada Lewis Baker’den, İttifak Holding Konyaspor’un golü ise 82. dakikada Amir Hadziahmetovic’ten geldi.

Trabzonspor’da Serkan Asan 19. dakikada direkt kırmızı kart gördü ve bu karttan sonra bordo mavili takım 10 kişi kalmak zorunda kaldı.

Ev sahibi Konyaspor’un maçta bulduğu 3 gol ofsayt gerekçesiyle verilmezken, 1 penaltısı ise VAR kararı sonucunda iptal edildi.

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor puanını 68 yaparken Konyaspor ise 49’a yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk Yarı

8. dakikada ceza sahasında topla buluşan Sokol Cikalleshi sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top kaleyi bulmadı.

16. dakikada ceza sahası içerisinde topa sahip olan Rahmanovic sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır kontrol etti.

19. dakikada Trabzonspor bir kişi eksik kaldı. Ev sahibi İttifak Holding Konyaspor’un ani atağında Sokol Cikalleshi’nin pasıyla ceza sahasına girmek üzere olan Sekidika Serkan Asan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçı yöneten hakem Ali Şansalan Serkan Asan’ı direkt kırmızı kartla cezalandırdı.

23. dakikada Ekuban’ın sert şutunda top yandan dışarı çıktı.

İKİNCİ YARI

51. dakikada Sekidika’nın ceza sahası dışından vurduğu top kale direğine çarptı.

54. dakikada Hadziahmetovic’in ceza sahası dışından şutu kaleci Uğurcan tarafından kurtarıldı.

Maçın 64. dakikasında Trabzonspor öne geçti. Lewis Baker’in ceza sahasının ön çizgisinin sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşunda topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

81. dakikada Konyaspor’un beraberlik golü geldi. Ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Hadziahmetovic topu kaleye gönderdi ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.