Günün Öne Çıkan Transfer Gelişmeleri – 13 Temmuz 2022

Posted by

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle beraber transfer çalışmalarına da hız verildi. Önümüzdeki günlerde çok sayıda transferin açıklanması bekleniyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe Transferde Birbirine Düştü

  • Joao Pedro; transfer döneminin başından bu yana gündemde bulunuyor. Galatasaray; oyuncu ile uzun süre ilgilendi. Ancak, hem oyuncunun hem de menajerinin bitmek bilmeyen isteklerinden dolayı 30 yaşındaki futbolcudan vazgeçildi. Fenerbahçe; Joao Pedro’nun yeni talibi oldu. Ünlü gazeteci Fabrizio Romano’nun vermiş olduğu bilgiye göre Fenerbahçe oyuncu ve kulübü ile anlaştı. Söz konusu transfer için kulübüne 6 milyon 500 bin Euro ve bonuslar ödenecek.
  • Galatasaray; Trabzonspor’dan ayrılan Nwakaeme ile ilgileniyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona eren 33 yaşındaki oyuncu; bilhassa Kerem Aktürkoğlu’nun takımdan ayrılma ihtimali dikkate alınarak listede tutuluyor.
  • Fenerbahçe; durgun başladığı transfer dönemine hızlı bir şekilde devam ediyor. Son olarak İngiltere Premier Ligi takımlarından Bournemouth forması giyen 1992 doğumlu Joshua King ile anlaşma sağlandı. Bunun yanı sıra, Flamengolu Willian Arao için de görüşmelere başlandığı dile getirildi.
  • Önümüzdeki sezon hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Trabzonspor; kadrosunu kaliteli bir stoper ile takviye etmek istiyor. Marlon transferinden sonuç alamayan bordo mavili takım; şimdi de Dedryck Boyata ile ilgileniyor. Belçikalı oyuncuya ek olarak listede Stefan Posch da bulunuyor.
  • Geçtiğimiz sezon orta sahada ciddi bir sıkıntı yaşayan Galatasaray; Porto’ya üç milyon Euro ödeyerek Portekizli Sergio Oliveira’yı transfer etti. Bu isme ek olarak Paris Saint Germain’in gözden çıkardığı Gueye ile de ilgilenen sarı kırmızılı takım; son olarak Lille’de forma giyen ve bonservisi elinde olan Xeka’yı da kadrosuna katabilir.

Beşiktaş Hücum Hattına Takviye Yapmak İstiyor

  • Siyah beyazlı takım; Cyle Larin’in ayrılmasının ardından hem sol kanatta hem de forvette forma giyebilen bir ismi kadrosuna katmak istiyor. O isim ise yüksek ihtimalle Cabral olacak. Bonservisi Portekiz’in ünlü takımı Sporting Lizbon’da bulunan genç oyuncu için Beşiktaş’ın kulübüne 4 milyon Euro teklif ettiği belirtiliyor.
  • Galatasaray; Brezilyalı stoperi Marcao’yu bonuslarla birlikte 15 milyon Euro karşılığında İspanya’nın dev kulübü Sevilla’ya gönderdi. Marcao ile uyum yakalayan Victor Nelsson ile de birçok kulüp ilgileniyor. Önümüzdeki sezona yepyeni bir kadro ile başlamak isteyen Barcelona’nın Danimarkalı oyuncu ile ilgilendiği söyleniyor.
  • Sarı kırmızılı takım; Victor Nelsson’un takımdan ayrılma ihtimalini dikkate alarak kadrosunu kaliteli bir stoper ile takviye etmek istiyor. O isim ise yüksek ihtimalle Kaan Ayhan olacak. İtalya’nın Sassuolo takımında forma giyen 1994 doğumlu oyuncu için kulübü 5 milyon Euro talep ediyor. Galatasaray ise transferi maksimum 3-4 milyon Euro’ya bitirmeyi hedefliyor.
  • Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe bir dönem Trabzonspor’da da forma giyen Alexander Sörloth ile ilgileniyor. Kulübü oyuncu için 8 milyon Euro istiyor.