
Geçtiğimiz sezonu averaj farkı ile çok talihsiz bir şekilde şampiyonluğu kaçıran Galatasaray takımı UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarına direkt olarak katılamıyor. Sezonu 2. Olarak bitirdiği için UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılma hakkı elinde olmayan Galatasaray önce uzun ve yorucu bir eleme turuna dahil olmak zorunda.
Bu zorlu eleme turlarını geçtiği takdirde ancak grup aşamalarına geçmeye hak kazanıyor. Sarı kırmızılı Galatasaray’ı temmuz ayında oynanacak olan eleme maçlarında oldukça zorlu ve yorucu günler bekliyor.
GALATASARAY’DA BELİRSİZLİKLERE DEVAM
Sarı kırmızılı Galatasaray takımında belirsizlikler devam ediyor. Başkanlık seçimi ve genel kurul 19 Haziran’da olacak. O zamana kadar teknik direktör konusunda hala belirsiz bir Galatasaray izlerken aynı zamanda da transfer konusunda da cesur adımlar atamayan bir Galatasaray görüyoruz.
Bu durum hem takım içindeki dengeleri, hem teknik ekibi hem de tabii ki oyuncuların kulübe ve takıma olan güvenini sorgulatan bir cinsten. Galatasaray’da her şey şu an belirsiz ve Sarı kırmızılı kulüpte bir belirsizlik hakim olduğu için transfer konusunda çok kısır kalan adımlar atılıyor.

Hala Mostafa Mohammed’in bonservisi alımı konusunda adımlar atılmadı, Halil Dervişoğlu için görüşmeler yapılmadı, Kerem Aktürkoğlu için hala yönetim oyuncu ile görüşmedi ve diğer bir genç ve başarılı isim Gedson Fernandes’te şu an için eski takımı olan Galatasaray’dan bir haber bekliyor.
Tüm bu belirsizlikler ve süreç yönetimi konusunda oldukça kötü olan Galatasaray’da UEFA Şampiyonlar Ligi hazırlıkları başladı. Temmuz ayında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri için Galatasaray hazırlık sürecini başlattı. Hem Süper Lig hem de UEFA Şampiyonlar Ligi maçları için hazırlıklarına başlayan Galatasaray için zorlu günler yakın.
GALATASARAY’IN UEFA SÜRECİ

Sarı kırmızılı hırslı Galatasaray’ın UEFA süreci zorlu ve uzun bir yolculuk olacak. 20-21 Temmuz tarihlerinde 2. Ön eleme maçlarına katılacak olan Galatasaray’ın olası rakipleri; İskoçya’dan Celtic, Hollanda’dan PSV ya da Çekya’dan Sparta Prag takımları. Lig Yolu’nda mücadele edecek olan Galatasaray 20-21 Temmuz tarihinde ilk maçlara çıkacak ve sonrasında da 27-28 Temmuz tarihinde de ikinci karşılaşmalara çıkacak.
Bu elemeleri geçmeyi başarırsa 19 Temmuz tarihinde 3. Ön eleme kurasına katılmaya hak kazanacak. Fakata Galatasaray’ın tüm bu eleme maçlarını geçtikten sonra bir de play-off karşılaşmalarını da geçmesi gerekiyor. Bunları geçtikten sonra anca grup aşamalarına transfer olabikecek.