Galatasaray’da Muslera’nın Son Adayı

Posted by

Son dakika haberi… Galatasaray’da tamı tamına 10 sezon geçiren başarılı file bekçi Fernando Muslera’dan formayı alamayan takımdan ayrılıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenli olarak forma şansı isteyen Okan Kocuk Süper Lig’in yeni ekiplerinden Giresunspor ile anlaşmaya vardı. Uruguaylı file bekçisi Galatasaray’da geçirdiği yıllarda toplamda 8 kaleciyi göndermiş oldu.

Yeni sezon hazırlıklarına hızla devam eden Galatasaray’da takımdan ayrılan ilk isim genç file bekçisi Okan Kocuk oldu. Düzenli olarak forma forma giymek isteyen genç kaleci Okan, Spor Toto Süper Lig’in yeni ekibi Giresunspor ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın ardından Sarı-kırmızılı kulüp de yedek kalecisini kiralık göndermeyi kabul etti.

Sarı-Kırmızılılarda tamı tamına 10 sezonu geride bırakan başarılı file bekçisi Muslera ise bu süre zarfında 8 kaleciyi göndermiş oldu. Sırasıyla Aykut Erçetin, Ufuk Ceylan, Eray İşcan, Sinan Bolat, Cenk Gönen, İsmail Çipe, Carrasso ve Okan Kocuk kaleyi Muslera devralamadı. Hali hazırda kadroda Uruguaylı file bekçisinin alternatifleri ise Fatih Öztürk ve genç Berk Balaban.

Kupa Canavarı Muslera

Süper Lig’in 7. haftasında Gençlerbirliği ile Galatasaray takımları karşılaştı. Galatasaray takımı kalecisi Fernando Muslera karşılaşmada forma giydi. ( Murat Kaynak – Anadolu Ajansı )

İki sezon önce ayağının kırılması taraftarı üzen ve belki de Galatasaray’ın 1 şampiyonluğuna mal olan 35 yaşındaki Muslera, Galatasaray kulüp tarihine damga vuracak bir performansa da imza attı.

Sarı-kırmızılı formayı toplamda 385 kez terleten ve bu maçların 131’inde kalesini gole kapatan tecrübeli file bekçi, ağlarında 417 gol gördü.

Uruguaylı yıldız Galatasaray kariyerinde 5 kez Süper Lig şampiyonu olurken, yine 5 kez Türkiye Süper Kupası’nı, 4 kez de Türkiye Kupası’nı havaya kaldırdı.

MARCAO’ya teklif yağıyor

Başkanlık koltuğuna Burak Elmas’ın geçmesiyle finansal tablolarda düzenlemelere gidildi. Geçtiğimiz sezonda takım bütçesi 56 milyon Euro olan Galataaray’a TFF, 546 milyon TL harcama limiti koymuştu. FFP ortadan kalksa da sarı-kırmızılı kulüp limitlere uymak istiği bilinirken, yönetim bu konuda futbolcuların kapısını çalmaya başladı.

Yüksek maliyetli transferlerden kaçınan yönetim, oyuncu satışına sıcak bakarken mevcut kadroda da en yüksek teklif ise Marcao’ya bekleniyor. Seçimden hemen önce sözleşmesi 2024’e kadar uzatılan Marcao ile CSKA, Dinamo Moskova, Spartak Moskova ve Zenit ilgileniyor.

Brezilyalı stoperin bonservisini 20 milyon Euro olarak belirleyen Sarı-Kırmızılı yönetim, daha aşağı gelecek teklifleri değerlendirmeyeceğini bildirdi. (Sabah)