GALATASARAY’A GENÇ ELDİVEN

Posted by

Yeni sezonda kadrosuna genç oyuncuları katarak potansiyelli bir takım oluşturan Galatasaray, Göztepe’nin 23 yaşındaki kalecisi İrfan Can Eğribayat için girişimlere başladı.

İrfan Can İçin 3 Milyon Euro

Okan Koçuk’u Giresunspor’a kiralık olarak gönderen Galatasaray, Muslera’nın da sezona kötü bir başlangıç yapması sebebiyle teknik heyeti oldukça düşündürüyor. Yedek kalecisi güven vermeyen ve 35 yaşına gelen Fernando Muslera’nın performansı sebebiyle sarı kırmızılı ekip, Genç File Bekçisi İrfan Can Eğribayat’a talip oldu.

23 yaşındaki oyuncu geçen sezon Göztepe kalesinde gösterdiği müthiş performansıyla adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı. Bazı futbolseverler tarafından Euro 2020 turnuva kadrosuna neden alınmadığı eleştirilmişti. Süper Lig’de bu sezon uygulanacak olan 8+3 kuralı yüzünden kalede bazı maçlarda yerli oyuncu tercihinde bulunacağını açıklayan Fatih Terim, Genç file bekçisini kadroda görmek istediğini yönetime iletti.

Kaynaklara göre Göztepe, genç file bekçisi için 3 milyon Euro bonservis ücreti istiyor. Bu sezon birçok oyuncusunu Taksitli ödeme planıyla kadrosuna katan Sarı kırmızılılar İrfan Can için de bu yöntemi kullanarak ödemeyi yıllara bölerek yapmak istiyor. Sarı kırmızılı yönetim, Genç file bekçisinin transferini 2 milyon Euro ve takas oyuncu tamamlamak isterken Göztepe takas oyuncu modeline sıcak bakmadığını Galatasaray’a iletti.

B Planı Ataberk

Önceki dönemlerde İspanya’dan Real Betis ve Levante, Fransa’dan Nimes ve Metz gibi kulüplerin, Almanya’dan ise Union Berlin takımının da Genç Eldiveni isteyen takımlar arasında yer alıyor. Süreci transfer döneminin bitimine kadar takip edecek olan sarı kırmızılı ekip, Göztepe’nin indirim yapmasını beklerken bir yandan da alternatif isimlerle anlaştığı söyleniyor.

Galatasaray İrfan Can ile anlaşamazsa Bursaspor’dan ayrılan 22 yaşındaki file bekçisi Ataberk Dadakdeniz ile sözleşme imzalayacak. Bonservisi elinde olan 22 yaşındaki oyuncu ile anlaşıldığı, İrfan Can transferinde sorun olması halinde transferinin hemen açıklanacağı söyleniyor.

Futbol hayatına Adanaspor altyapısında başlayan genç file bekçisi, 2020-21 sezonunda 500 bin Euro bedelle Göztepe’ye imza atmıştı. Göztepe formasıyla 39 kez sahaya çıktığı maçlarda 54 kez kalesini koruyamazken, 8 kez kalesini gole kapatmayı başardı. Türkiye Milli Takımının Alt yaş kategorilerinde 19 kez forma şansı bulan genç eldiven, henüz A Milli Takım formasını giyemedi.