Süper Lig’in 9. Haftasında Trabzonspor’a konuk olan Fenerbahçe, sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı ve liderlik koltuğunu Trabzonspor’a kaptırdı. Sarı lacivertli camia, Trabzonspor mağlubiyeti sonrasında maçın hakemi Ali Şansalan’a tepki gösterdi.
Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira ise UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Royal Antwerp FC ve Süper Lig’in 10. Haftasında oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçlarının hazırlıklarına başladı. Sık sık sarı lacivertli yönetimle toplantı yapan Portekizli teknik direktör, Ocak ayında başlayacak devre arası transfer döneminde takıma takviye yapılmasını bekliyor.
Fenerbahçe yönetimi, Pereira’yı dinledikten sonra Ocak ayında kadroya takviye yapma kararı aldı. Ocak ayı için transfer planlarını yapmaya başlayan Fenerbahçe, bazı oyuncularıyla da yollarını ayıracak.

Sinan Gümüş Gidiyor, Allahyar İstanbul’da Çok Kalmayacak
Fenerbahçe’de yolların ayrılacağı isimlerden biri, teknik direktör Vitor Pereira’nın 2021-22 sezon başı kampından sonra kadro dışı bıraktığı Sinan Gümüş. Bireysel antrenmanlarına devam eden 27 yaşındaki futbolcu, Ocak ayında bir takımla anlaşması halinde takımdan ayrılacak.
Sarı lacivertli kulüp, bir oyuncusundan da gelir elde etmeyi planlıyor. Bonservisi Fenerbahçe’de olan ancak Ukrayna’nın Zorya Luhanks takımında forma giyen İranlı hücum oyuncusu Allahyar Sayyedmanesh’in Zorya Luhansk ile olan kiralık sözleşmesi 31 Aralık 2021’de sona erecek. Yeni yılla birlikte Fenerbahçe’ye katılacak olan Allahyar, İstanbul’da fazla kalmayacak.
2019-20 sezonunun başında 753 bin Euro karşılığında İran kulübü Esteghlal’den karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan ve 2019-20 sezonunda İstanbulspor’a, 2020-21 sezonunun başında da 1,5 yıllığına Zorya Luhansk’a kiralanan Allahyar Sayyedmanesh ile birçok Avrupa kulübünün ilgilendiği öğrenildi.
Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk, 2021-22 sezonuna başlayan Allahyar Sayyedmanesh’i takımda tutmayı planlıyor. Ukrayna temsilcisi, 1,5 yıllığına kiraladığı İranlı oyuncunun bonservisini 3,5 milyon Euro karşılığında alma hakkına sahip. Allahyar’ın gösterdiği performanstan memnun olan Zorya Luhansk, 3,5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanıp oyuncunun bonservisini almayı planlıyor. 20 yaşındaki Allahyar Sayyedmanesh, Zorya Luhansk formasıyla çıktığı 40 maçta 9 gol atıp 5 asist yaptı.

Club Brugge ve Rus Takımları da Allahyar’ı İstiyor
Akşam gazetesinin haberine göre Allahyar Sayyedmanesh’i kadrosuna katmak isteyen tek takım, 3,5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanıp oyuncunun bonservisini almak isteyen Zorya Luhansk değil. Allahyar ile ilgilenen kulüpler arasında Belçika temsilcisi Club Brugge ve Rus takımlarının da olduğu öğrenildi.
Fenerbahçe teknik direktörünün de kadroda düşünmediği Allahyar’ın Ocak ayında Fenerbahçe’den ayrılması bekleniyor. Fenerbahçe başkanı Ali Koç da Allahyar’a gösterilen ilgiden memnun. Ali Koç, makul bir teklif gelmesi durumunda Allahyar’ın başka bir takıma transferinde kolaylık sağlamayı planlıyor.
Allahyar Sayyedmanesh ise transfer dedikoduları hakkında yaptığı açıklamalarda çok fazla detay vermedi. Ukrayna basınına ropörtaj veren Allahyar Sayyedmanesh, Dynamo Kiev ve Shakhtar Donetsk’in kendisiyle ilgilendiğini duyduğunu söylemişti. İranlı futbolcu, dedikodular hakkında açıklama yapmayacağını ifade etti.