
Manisa’da düzenlenen Demirci Akıncıları Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi-2 Turnuvası, 5 gün süren karşılaşmaların ardından noktalandı. Erkeklerde Önder Balcı şampiyon olurken, kadınlarda ise Zeynep Su Yavuz kupayı kaldırdı.
Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği Demirci Akıncıları Tenis Turnuvası’na 16 ilden 73 sporcu katıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın açılışında Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ilçenin sportif başarılarıyla öne çıkmasını istediklerinin altını çizdi.
Turnuvanın açılışı, Manisa’nın Demirci ilçesinin yeni tenis kortlarında düzenlendi ve Belediye Başkanı Selami Selçuk’un yanı sıra Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz de açılışa katıldı.

Kaymakam Adem Kaya, Milli Mücadele’nin kazanılmasında gösterdikleri kahramanlıklardan ötürü turnuvanın adını Demirci Akıncıları’ndan aldığını belirtti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş sporculara centilmenliği bir yaşam biçimi haline getirmelerini öğütledi ve birlikte oldukları sürece en büyük dereceleri elde edeceklerini ekledi.
Dereceye Girenler
Demirci Akıncıları Turnuvası’nı erkeklerde 16 yaş milli takım oyuncusu Önder Balcı kazanırken Samet İsmail Mermer ise ikinci oldu. Kadınlarda Zeynep Su Yavuz’un şampiyon olduğu müsabakada Eda Numanoğlu ikinci olmayı başardı.
Çift erkeklerde Hasan Başaran Şimşek ve Ömer Ata Kalaycıoğlu ortaklığı kupayı kaldırdı. Çift kadınlarda ise İzem Elif Ölçer ve Alara Ayaz ikilisi final maçından galibiyetle çıkmayı başardı.
Dereceye girenler ödüllerini Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’tan aldılar.
‘Sporun ve Sporcunun Merkezi Demirci’
Kaymakam Adem Kaya, turnuvanın kapanışında yaptığı konuşmada turnuvayı geleneksel hale getirerek Demirci’yi sporun ve sporcunun merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Düzenlenen Oryantiring Türkiye Şampiyonası ve tenis turnuvalarıyla ilçede son 10 günde 2 bine yakın sporcu ve ailelerini misafir ettiklerini de ekledi.

Turnuvanın tek erkeklerde şampiyonu milli sporcu Önder Balcı, dört yaşından beri tenis oynadığını ve 14 yaşında milli takıma girdiğini açıkladı. Türkiye genelinde 300 farklı turnuvaya katıldığını belirten Önder Balcı, 40’a yakın kupa ve 60’ya yakın madalya aldığını da ekledi. Milli tenisçi Önder Balcı hedefinin A Milli Takım’a girmek olduğunu belirtti.