UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021 – 2022 sezonunun grup aşaması sonlandı. Herkesin bildiği üzere Türkiye’yi bu sezon Beşiktaş temsil etti. Ancak, siyah beyazlı takım; grubunu puansız olarak tamamladı. Lille; geçtiğimiz sezon Fransa Ligue1’de şampiyon olmuştu.
Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Lille; Salzburg, Wolfsburg ve Sevilla ile aynı grupta yer aldı. Lille’in kadrosunda milli oyuncularımız Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz da var! Fransız takımı; gruptan çıkmayı başardı.

Lille Grubunu Lider Tamamladı
G Grubu’nda yer alan Lille; ilk maçında Almanya’nın Wolfsburg takımını kendi sahasında konuk etti. Ancak, maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. İkinci maçında RB Salzburg’a 2-1 yenilerek taraftarlarını üzdü. Üçüncü maçında İspanya’nın güçlü takımı Sevilla ile 0-0 berabere kaldı. Ancak, İspanyol takımını rövanşta deplasmanda 2-1 yenerek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.
Beşinci maçında RB Salzburg’u 1-0 yenen Lille; son olarak 8 Aralık 2021 günü deplasmanda oynadığı maçta Almanya’nın Wolfsburg takımını 3-1 yenerek grubunu lider tamamladı. Burak Yılmaz; bu maçta bir gol attı. Lille’e galibiyeti getiren diğer golleri David ve Gomes kaydetti.
Lille; altı maçta 11 puan toplayarak grubun zirvesine yerleşti. RB Salzburg; 10 puan toplayarak gruptan çıkan diğer takım oldu. Grubun favorisi olarak gösterilen Sevilla ise altı puanda kaldı. Wolfsburg ise yalnızca beş puan toplayarak grubun sonuncusu oldu.

Burak Yılmaz Performansıyla Dikkat Çekiyor
2020 yılının Ağustos ayında Lille’e transfer olan Burak Yılmaz; bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde beş maçta 415 dakika forma giydi. Salzburg ve Wolfsburg’a gol atmayı başardı. Yalnızca Sevilla ile oynanan grubun dördüncü maçında forma giymedi.
1985 doğumlu Burak Yılmaz; ilerleyen yaşına rağmen Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkesin bildiği üzere Burak Yılmaz; 2012 – 2013 sezonunda Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmişti. 9 maçta 8 gol atarak önemli bir başarıya imza atmıştı.
Burak Yılmaz; Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir performans gösterirken ligde beklentilerin bir hayli uzağında kaldı. Takımının oynadığı 15 maçta bin 135 dakika süre aldı. Bu maçlarda üç gol atıp üç asist yapabildi. Lille; geçtiğimiz sezon Ligue1’de şampiyon olmasına rağmen bu sezon eski performansından bir hayli uzak bir görüntü çiziyor.
Fransız kulübü; 17 maçta altı galibiyet, altı beraberlik ve beş yenilgi aldı. 23 gol atarken kalesinde 24 gol gördü. Güncel tarih itibariyle ligin 11. sırasında yer alıyor.
Burak Yılmaz’ın sözleşmesi 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecek. Deneyimli golcünün kariyerine nasıl bir yön vereceği henüz bilinmiyor. 36 yaşındaki deneyimli oyuncu; geçtiğimiz sezon takımıyla 33 maça çıktı. 18 gol atıp beş asist yaparak harika bir performans ortaya koydu.