Bu Hafta Avrupa’daki Milliler Neler Yaptı

Posted by

Avrupa’da top koşturan Türk futbolcuları bu hafta nasıl bir performans gösterdi? Hangi futbolcunun takımı haftayı iyi bitirdi, kimler hayal kırıklığına uğradı? İşte Avrupa’da performansları ile bu hafta ses getiren Türk futbolcular…

İşte Türk Futbolcuların Avrupa Durumu

İtalya Kupası yarı final tövanşında ilk maçı 2-1 kazanan Juventus, kendi sahasında Inter takımı ile 0-0 berabere kaldı. Takımda yer alan Merih Demiral ise 90 dakika boyunca yeşil sahada yer aldı.

Leicester City, FA Cup’ta Brighton’ı Iheanacho’nun 90+4. Dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve bir üst tura yükselen isim oldu. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder karşılaşmanın tamamında forma giyen isimler oldu.

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nin (Eredivisie) 22. Haftasında Feyenoord, sahasında Willem II’yi 5-0 galip geldi. Sakatlıktan yeni dönen milli futbolcu Orkun Kökcü, 67. Dakikada sahil olduğu karşılaşmanın son golünü atan ve galibiyet getiren isim oldu. 

Bundesliga 2’nin 21. Haftasında Fortuna Düsseldorf, Jahn Regensburg karşılaşması 1-1 beraberlik ile sona geldi. Karşılaşmada ilk 11’de başlayan Türk futbolcu Kenan Karaman 52. Dakikada takımın tek golüne imza attı.

Ligue 1’de oynana Lille – Brest maçında Zeki Çelik 90 dakika boyunca sahada yer aldı. Burak Yılmaz’ın kadroda bulunmadığı mücadelede Yusuf Yazıcı ise 61. Dakikada yeşil sahaya çıktı.

Sahada Uzun Süre Yer Alanlar

Serie A’nın 22. Haftasında lider Milan, deplasmanda Spezia’ua 2-0 yenildi ve şampiyonluk umutları suya düşü. Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada 83. Dakika boyunca formasını terletti.

Premier Ligi 24. Hafta mücadelesinde Leicester City, son şampiyon Liverpool’u sahasında 3-1 mağlup etti. Leicester City’de milli futbolcu Çağla Söyüncü ve Liverpool’da da Ozan Kabak maça ilk 11’de başlayan isimlerden biri oldu.

West Bromwich Albion 1-1 Manchester United Okay Yokuşlu, karşılaşmada 67 dakika boyunca sahada yer aldı.

Crotone 1-2 Sassuolo Sassolo’da forma giyen milli futbolcularımızdan biri olan Mert Müldür, 88 dakika boyunca sahada yer aldı. Diğer milli futbolcumuz Kaan Ayhan ise 88. Dakikada sahaya çıkan isim oldu.

Umut Meras, LeHavre’nin Chaetauroux’u 1-0 mağlup ettiği mücadelede 90 dakika sahada kalan isim oldu.