Siyah beyazlı takım Beşiktaş süper ligde ve Şampiyonlar liginde kaybedilen karşılaşmalar sonrasında takım motivasyonunu kaybetmiş durumda.
Beşiktaş takımın da bu kötü gidiş sonrasında takımı toparlamak için teknik adam Sergen Yalçın kolları sıvadı. Teknik heyeti ile görüşme yapan hoca takımın pozisyon üretme, gol yeme, sakatlıklar, dış saha yenilgileri ve yeni oyun sistemi üzerine fikir alışverişinde bulunarak takımı kısa sürede toparlamak istiyor.

SERGEN YALÇIN TAKIMI SÜPER LİG’E MOTİVE EDECEK
Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın takımın Avrupa ve Süper ligde ki kötü gidişatı sonrasında teknik heyeti ile bir görüşme gerçekleştiren teknik adam takımı süper ligde yeniden iddialı konuma getirmek istiyor.
Avrupa ‘da erken havlu atan siyah beyazlı takım süper lig de de lider ile aranın açılması oyuncuların motivasyon kaybına uğramasına neden oldu.
Süper lig de Galatasaray derbisi ile çıkışa geçmek isteyen siyah beyazlı takım kazanılan maç sonrasında şampiyonlar liginde mağlup olan takım sonrasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldiler.
Zorlu bordo maili takım ile derbide de kaybeden Beşiktaş’ta moraller bozuldu. Lider karşısında kazanarak ardaki puan farkının açılmasına engel olmak isteyen siyah beyazlılar maç sonunda 2 – 1 mağlup olmuş ve lider ile arada 10 puan fark oluşmuştu.

MİLLİ ARADA TAKIMIN MOTİVASYONU ÜZERİNE ÇALIŞILACAK
Süper ligde hedef den kupadan uzaklaşan takım Beşiktaş Trabzonspor derbisi sonrası takım oyuncuları na izin veren teknik adam teknik heyeti ile kolları sıvayarak milli arada takımı yeniden ayağa kaldırılmanın planları yapılıyor.
İlk olarak takımın çok fazla basit hatalar üzerinden yenen goller sonrasında buraya dikkat çekmek isteyen teknik adam çalışmalarına bu yönde ilk etap da ağırlık verilmesini istedi.
Hücumda çok etkili olan Beşiktaş pozisyon üretme açısından zayıflar. Bireysel yetenekte ki birkaç oyuncusu ile pozisyon üretmeye çalışan takım hücum etkinliklerini arttıra bilmeleri için hücumda çeşitli varyasyonlar üzerinde çalışmaları gerekiyor.
Kendi sahasında iyi olan Beşiktaş deplasman fobisi başlamış durumda. Süper lig de üst süte dış sahalarda puan kaybeden Beşiktaş bu dış saha etkisini de ortadan kaldırmak istiyorlar.
Sergen yalçın ‘In üzerinde durduğu bir başka konuda bu oldu. Takımın yaş ortalamasının yüksek olduğu Sporting Lzibon maçında üç tan orta sahada 35 yaş ortalamalı oyuncular ile oymasını aslında takımın kötü performansını açıklar nitelikte.
Yeni bir oyun planı üzerinde çalışmak isteyen teknik adam sergen yalçın verilen milli arada takımı daha çok dinlendirmek yerine bu sefer hazırlık maçları düzenleyerek milli takıma gitmeyen oyuncuları ile bu arada yeni oyun planları üzerine çalışmalara başlaması bekleniyor.
Hazırlık maçları ile de teknik adam Sergen Yalçın kadroda ki eksiklikleri bu arada daha çabuk belirleyerek devre arasın kadar takımını yarışın içinde tutmak isteyecek.