Transfer döneminde kadrosunu yıldız oyuncularla güçlendiren Beşiktaş, orta saha transferi için Barcelona’dan Miralem Pjanic ile anlaşma sağladıktan sonra gözler gidecek oyunculara çevrildi. Takımdaki yeri tartışma konusu olan Oğuzhan Özyakup’un takımdan ayrılması bekleniyor.
Kulüp Bulamazsa Serbest Bırakılacak
Süper Lig’de ilk 3 haftada 7 puan toplayan Siyah beyazlılar, takıma yeni katılan oyuncularla birlikte rakiplerine göz veriyor. Geçen sezon Siyah beyazlılarda kadronun yetersizliği tartışılırken bu sezonun başlangıcında Pjanic, Batshuayi, Texeira gibi yıldız isimleri takıma katılması Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın yüzünü güldürüyor.

Pjanic transferinden sonra orta sahadaki rotasyonu planlayan genç teknik adam, Oğuzhan Özyakup’u takımda düşünmediğini yönetime iletti.
Siyah beyazlı formayla uzun süredir istenilen seviyeye ulaşamayan Milli oyuncudan kendisine takım bulması istendi. Sözleşmesinin son senesinde olan orta saha oyuncusu için Sivasspor’un devrede olduğu söyleniyor.
Milli oyuncu Sivasspor ile henüz bir görüşme gerçekleştirmedi. Siyah beyazlı Beşiktaş yönetimi, 28 yaşındaki futbolcunun Sivasspor ile anlaşamaması durumunda takımda son sezonunu geçirecek olan oyuncu için sözleşme feshini gerçekleştirerek serbest bırakmak istiyor.
Güncel piyasa değeri 1.8 milyon Euro olan oyuncu transferin bitimine saatler kala durumunun netlik kazanması bekleniyor. Şampiyonlar Ligi için kadrosunu yıldız isimler ile takviye eden Siyah beyazlı ekip, transfer harcalamaları sebebiyle Milli oyuncunun yıllık kazancından tasarruf etmek için oyuncuyu serbest bırakabilir.

4 Sezondur İsteneni Veremedi
Geçen sezon orta sahada Josef de Souza, Atiba ve Mensah üçlüsünün gerisinde kalan Milli oyuncu, performansı sebebiyle çoğu otorite tarafından eleştiriye maruz kalmıştı. 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Sergen Yalçın tarafından da geri plana atılmıştı.
Çoğu taraftar, Sergen Yalçın’ın oyuncu performanslarını yukarı çeken bir teknik adam olduğu için Oğuzhan’ın da seviyesini yukarıya çekeceğini düşünüyordu.
Geçen sezon Siyah beyazlı formayla 25 maça çıkan Milli oyuncu, 4 gol 1 asistlik performansıyla takımına katkı sağladı. 2015-16 sezonunda Siyah beyazlı formayla büyük çıkış gösteren 28 yaşındaki oyuncu, A Milli Takıma yükselmeyi başarmıştı.
2016-17 sezonundan sonra büyük bir düşüşe imza atan Milli oyuncu, eski günlerindeki performansına bir türlü ulaşamadı.