Süper Toto Süper Lig’in 34. haftasında Kayserispor sahası Kadir Has Stadyumu’nda Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. 11 Nisan Pazar günü oynanan karşılaşmada gülen taraf konuk ekip Antalyaspor oldu. Her iki ekip de karşılaşmadan 3 puan beklerken, Fraport TAV Antalyaspor zorlu deplasmanı önemli bir fırsatla atlattı. Bu önemli karşılaşmayı deneyimli orta hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetti.
Kayserispor Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından sonra puanını 42’ye çıkartarak iki haftalık galibiyet hasretini bitiren Antalyaspor ligde kendine 11. sırada yer buldu. Öte yandan Kayserispor ise 33 puanda kalarak ligde 18. sırada.
KARŞILAŞMANIN DETAYLARI
Maça her iki takım da baskılı oyunuyla başlarken Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Kayserispor Ersun Yanal yönetimindeki Fraport TAV Antalyaspor’a 3 puanı 1 golle verdi. Maçtaki tek golü Antalyaspor’dan Naldo 45. dakikada attı. Naldo’nun enfes golü ile Fraport TAV Antalyaspor Hes Kablo Kayserispor karşısında üstünlük kurdu. Maçın o dakikasından sonra başka bir gol pozisyonu olmadığı için Antalyaspor takımı 2 maçlık galibiyet hasretine deplasmanda oynadığı Kayserispor maçında son verdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise önemli bir fırsat yaratamayan her iki takım da skora etki edecek bir pozisyon bulamadı. Maç Naldo’nun attığı gol ile Antalyaspor lehine 1-0 sonuçlandı.
İki haftadır galibiyete hasret kalan Antalyaspor, Kayserispor’a karşı alınan 1-0’lık galibiyetle mağlubiyet serisini sona erdirdi.
Kayserispor tarafında ise bu karşılaşmada alınan mağlubiyet ile küme düşme tehlikesi oluştu. Bu Maçka birlikte 5 haftadır yeşil sahadan galip ayrılmayı başaramayan Kayserispor’da küme düşme çanları çalıyor. Son dört takımın küme düşeceği bu sezon Kayserispor küme düşme hattından kurtulmaya çalışıyor.
Kayserispor Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından sonra puanını 42’ye çıkartarak iki haftalık galibiyet hasretini bitiren Antalyaspor ligde kendine 11. sırada yer buldu. Öte yandan Kayserispor ise 33 puanda kalarak ligde 18. sırada.
KAYSERİSPOR’UN GOLÜNE VAR YOK DEDİ
Maç sonucunda mağlup olan Kayserispor maça baskılı başlayarak karşılaşmanın 5. dakikasında Lukassen ile topu ağlarla buluşturdu. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde faul olduğunu belirleyen VAR hakemi golü iptal etti. Kayserispor’lu oyuncuların hakeme yoğun itiraz ettiği bu pozisyon gol değeri kazanmadı.