Tokyo 2020 Fırtınasında Sıra Güreş Müsabakalarında

Posted by

Tokyo 2020 heyecanı tam gaz devam ediyor. 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan Olimpiyat Oyunları heyecanında güreş müsabakalarına sıra geldi.

1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak olan oyunların ilk gününde grekoromen stilde erkekler 60, 130 müsabakaları ve serbest stilde kadınlar 76 kiloda sabah seansında son 16 turu ve çeyrek final oyunları oynanacak. Makuhari Messe’deki Olimpiyat Oyunları Türkiye saati ile 05.00’te başlayacak.

Oyunlarda Milli güreşçilerimizden Rıza Kayaalp, Kerem Kamal ve Yasemin Adar mücadele verecek iken Kayaalp 130 kiloda, Kamal 60 kiloda ve Adar76 kiloda mücadele içinde olacak. Millilerimiz akşam seansındaki yarı final öncesi ilk turdaki rakiplerini yenmeye çalışacak.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Bronz ve Gümüş Madalyanın Ardından

Türkiye’ye madalya gururu yaşatmak adına minderde olacak olan 32 yaşındaki Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Tokyo 2020’de çetin bir mücadele içinde olacak. Pekin 2008’de dereceye giremeyen fakat Londra 2012’de bronz madalya ve Rio 2016’da gümüş madalya almayı başaran Milli güreşçimiz, böylelikle Dünya ve Avrupa şampiyonalarında büyük başarılara imza atmıştı.

Bronz ve gümüş madalyanın ardından hedefi altın madalya olan Kayaalp, Tokyo 2020’de bu amaç uğruna mücadele edecek.

Alt Yaş Gruplarından 14 Kez Derece Elde Etti

60 kiloda ülkemizi temsil edecek Milli sporcumuz Kerem Kamal, olimpiyat oyunlarındaki ilk altın madalyası için mücadele verecek isimlerden biri.

Son 2 senedir Avrupa şampiyonlarında gümüş madalya alarak ülkemizi gururlandıran ve adından söz ettiren Milli güreşçimiz, alt yaş gruplarında 14 kez dereceye girerek de dikkatleri üzerine çekmişti. Başarılı genç isim, olimpiyat oyunlarında ise ilk kez güreşecek.

İkinci kez mücadele verecek olan Milli güreşçi Yasemin Adar, kadınlarda ülkemizi temsil edecek isim olacak. Dünya şampiyonluğunda bir altın madalyası da bulunan Milli güreşçimiz, gümüş madalya da kazanmış ve hatta 5 kez de Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı.

En son Rio 2016’da ise 8. Olan Milli güreşçimiz Yasemin Adar, Tokyo 2020’de altın madalya için mücadele edecek ve zorlu bir müsabaka içinde olacak. Nefesler tüm güreşçilerimiz için tutulacak.