Spor Dünyasından Yoğun Gündemler 31 Temmuz

Posted by

Hem Süper Lig’de hem spor dünyasında oldukça yoğun dönemler geçiyor. Tokyo 2020, Süper Lig transferleri ve basketbol gündemi oldukça yoğun.

Biz de bu yazımızda bu yoğun spor dünyası gündemine bir ışık tutmak istedik. 31 Temmuz itibariyle spor dünyasında yaşanılan gelişmeler sizlerle. 

Tokyo 2020’de Milli Yüzücü

Elemeleri geçemeyen diğer milli yüzücülerin listesi ise şöyle: Berkay Ömer Öğretir (100 ve 200 metre kurbağalama), Emre Sakçı (100 metre kurbağalama), Beril Böcekler (400 metre serbest), Merve Tuncel (400, 800 ve 1500 metre serbest),

Deniz Ertan (800 ve 1500 metre serbest), Viktoria Zeynep Güneş (200 metre karışık), Berke Saka (200 metre sırtüstü), Ümit Can Güneş (100 metre kelebek), Yiğit Aslan (800 metre serbest), Baturalp Ünlü (200 metre serbest).

Milli sporcular Merve Tuncel, Beril Böcekler, Deniz Ertan ve Viktoria Zeynep Güneş’in bulunduğu kadınlar 4×200 metre serbest takımı da elemeleri geçemedi.

Alper Şengün NBA’ye Uçtu

Normal sezonu 2.5 asist ortalamasıyla bitiren Alperen, play-off’ta bu skoru 3.8’e çıkarmayı başardı. Tofaş mücadelesindeki servisler ve paslarla aslında ne kadar çeşitli hamleler sergilediğini gösterdi.

Kariyerinde Gelişimler

18 yaşında çok genç bir oyuncu olan Alperen Şengün’ün kariyerinde çok daha iyi yerlere geleceği kesin. Bu durumu pekiştirmek içinse başarılı basketbolcunun önünde çok uzun bir yol var. Bu uzun yolda komple bir oyuncuya dönüşmek zorunda olan büyük basketbolcular zaaflarını kullandırtmayacak kadar çevik olmak durumunda.

Alperen’in ayaklarının yeterince hızlı olmadığına dikkat çeken yorumcular bu durumun ters eşleşme ve ikili oyun savunması gibi pozisyonlarda zorluk yaratacağını düşünüyor. şut atma konusunda da eksik kaldığı düşünülen genç yeteneğin bu iki konuda kendini geliştirmesi gerekiyor.

Alperen Şengün kariyerine Houston Rockets’ta devam edecek.

Beşiktaş’ın Transfer Atakları

Galatasaray’ın da devreye girdiği bu futbolcu için çetin bir mücadele veriliyor. Yine aynı şekilde kiralık olan sözleşmesi bittiği için takımdan ayrılan fakat teknik direktör Sergen Yalçın’ın takımda tekrardan görmek istediği bir diğer isim ise Valentin Rosier oldu.

Beşiktaş, bu isimlerin dışında öncelikli olarak forvet hattına daha sonra orta sahaya ve son olarak da stoper hattına takviyeler yapmayı düşünüyor.