Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Hayali Nasıl Başlamadan Bitti

Posted by

Galatasaray PSV maçında yaşadığı mağlubiyet ile tepki çekmeye devam ediyor. Şampiyonlar Ligi hayali başlamadan biten Sarı Kırmızılı ekibin yaşadığı yenilgi camiada şok etkisi yaratırken eleştirilerde de arka arkaya gelmeye başladı.

Ama bu sefer geçmiş dönemlerdeki başarısızlıklar gibi Cengiz ve ekibinden değil, Fatih Terim’de suç arandı. İşte 5 madde de tüm nedenler;

  1. 3 seneye ihtiyacımız var sözlerinin ardından Fatih Terim’in PSV maçı için ilk 11’inde kendi döneminde takımına kattığı isimlere yer vermesi yenilginin ilk sebebi olarak göze çarptı. Taraftarların en çok üzerinde şikayet ettiği konulardan biri oldu

Galatasaray’ın Elinde Marcao Haricinde Satacak Oyuncu Yok

  • Son 3 sezondur 40’a yakın oyuncu alınmasına rağmen Sarı Kırmızılı ekibin elinde Marcao dışında satacak oyuncu olmaması dikkat çekti. Luyindama ve Diagne için gözden çıkarılan 21 milyon Euro bonservis bedeli ile birlikte, Babel ve Falcao’ya verilen astronomik sözleşmelerin de karşılığı alınamadı.
  • Galatasaray’ın rakip takımların karşısına hazırlıklı çıkmadığı iddia edildi. Oldukça eleştiri toplayan yeterli çalışmaların gösterilmemesi PSV maçında da kendisini belli ederken Sarı Kırmızılıları eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.
  • Sezonu PSV maçından 10 gün önce açan Galatasaray, rakibinden az koşmasıyla eleştirildi ve ikili mücadelelerde ayakta kalamamasının sebebi olarak gösterildi. Yaşanılan yenilgilerde büyük paya sahip olduğu iddia edildi.

Fatih Terim ve Üçlü Savunma Tercihindeki Hatası…

  • Teknik hoca Fatih Terim’in üçlü savunma tercihi de eleştirilen yanlardan biri oldu. Temposuz ve yaşça büyük yıldızları Arda ve Babel’in ilk 11’de yer alması doğru bir tercih olarak görülmedi.
  • Hatta PSV’nin skor tablosundaki farkı açmasında zorlanmaması Terim’in bu tercihine bağlandı.
  • Sarı Kırmızılı yönetimin teması ilerletip transferi bitirme aşamasına getirdiği Rachid Ghezzal, Larsen ve Alioski gibi isimlerin bekletilmesi de yaşanan yenilginin nedenleri arasında gösterildi.
  • Alpaslan, Aytaç ve Jesse Sekidika’nın sahaya çıktığı Sarı Kırmızılı ekipte, Şampiyonlar Ligi seviyesinden uzak olduğu eleştirisi beraberinde gelirken Hollanda karşısındaki 5-1’lik skorun bu eleştiriyi desteklediği görüldü.
  • Eleştirilerin ardı arkası kesilmedi.