Fenerbahçe’den Forvet Çıkışı

Posted by

Geçen sezon kupayı kaçıran Fenerbahçe, gelecek sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Sezona iyi bir başlangıç yapmak için kadrosunu güçlendirmeye odaklanan sarı lacivertliler yeni bir forvet arıyor. Hazırlık maçında Kasımpaşa’ya 4 gol atan Kanarya’da, teknik direktör Vitor Pereira aday isimlerini belirledi. Bu mevki için  Vedat Muriqi ya da Alexander Sörloth düşünülüyor.

Fenerbahçe’de Kritik Süreç

Yeni sezona güçlü bir kadro ile giriş yapmak isteyen Kanarya, transfer görüşmelerini bu yönde ilerletiyor. Ali Koç yeniden başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Vitor Pereira’nın da teknik direktör olması odağı tamamen transfer sürecine kaydırdı.

Yaz sezonu boyunca transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, birçok oyuncusuyla vedalaştı. Michael Frey, Ömer Faruk Beyaz, Harun Tekin, Papiss Cisse ve Oytun Özdoğan ile yollarını ayırdı. Bunun yanın sıra önemli transferler yapan takımın son başarısı Alanyaspor ile sözleşmesi biten İngiliz stoper Steven Caulker ile 2+1 yıllık sözleşmesi oldu. Sezonun çıkışı ise Darmstadt’tan transfer edilen Serdar Dursun ile geldi. Takımın gol kralından beklentisi yüksek.

Bir yandan da hazırlık maçları ile sezona hazırlık yapılıyor. Topuk Yaylası’nda kampa giden ekip Rumen 2. Lig ekiplerinden Csikszereda ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli takım 2-0 farkla mücadelenin galibi oldu. İstanbul’a dönen takım, Kasımpaşa ile sahada kozlarını paylaştı. 4-1 galip olan Kanarya, sürecin devamında Slovenya’ya kampa giderek burada da 3 tane hazırlık maçı gerçekleştirecekti. Ancak bu kamp iptal oldu ve yetkililer bu iptalin pandemi koşullarından dolayı yaşandığını dile getirdi.

Yeni Forvet Arayışı

Fenerbahçe’nin son zamanlardaki gündemi forvet arayışından oluşuyor. Yönetim isabetli bir transfer yapmak için aceleci davranmak istemiyor. Transfer listesinin en başında Alexander Sörloth ve Vedat Muriç yer alıyor. Sarı lacivertliler, Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig’de top koşturan Sörloth’u kiralamak istiyor.

Norveçli futbolcu geçen senelerde Trabzonspor forması giyerek gol kralı olmuştu. 24 yaşındaki genç oyuncunun bonservis konusunun hiç kolay olmadıği belirtildi.

Yönetimin beklentisini karşılamayan Mbwana Samatta’nın yanı sıra Kemal Ademi ve Mame Thiam gibi isimlerin de takımdan gitmesi konuşuluyor. İlk hedef olarak kadrodaki oyuncuları göndermeyi hedefleyen takım transfer konusunda telaş etmiyor.