Şanlıurfaspor – Giresunspor Maçından Gol Sesi Çıkmadı

Posted by

TFF 1.Lig’de onuncu hafta, 27 Ekim 2023 Cuma günü oynanan tek maç ile başladı. 11 Nisan Stadyumu’nda oynanan maçta Şanlıurfaspor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Saat 20.00’de başlayan maçı Feridun Daldaş yönetti. Gelin, bu maçta yaşananlara bir göz atalım!

Giresunspor Zorlu Deplasmandan Güzel Bir Sonuçla Ayrılmak İstiyordu

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden ancak başarılı olamayarak küme düşen Giresunspor’un yeni adresi TFF 1.Lig oldu. Ancak, Karadeniz temsilcisi, bu sezona da kötü başladı. Küme düşme hattında yer alan yeşil beyazlı takımın önümüzdeki sezon 2.Lig’de yer alma ihtimali zannedilenden daha fazla! Güncel tarih itibariyle, takımı Mehmet Birinci çalıştırıyor.

Giresunspor, kötü gidişe bir son vermek adına Şanlıurfaspor maçını kazanmak zorunda olduğunun farkındaydı. Mehmet Birinci, takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkardı. Kalede Erkan, defansta Ertuğrul, Mehmet, Anıl Yiğit ve Şahin, merkez orta sahada Furkan ve Erol Can, ileri üçlüde Metin Caner, Kuwas ve Savicevic, ileride de Çekdar vardı.

Takdir edersiniz ki, Giresunspor’un TFF 1.Lig’deki diğer takımlara kıyasla çok daha mütevazi bir kadrosu bulunuyor. Kulübün sezon başında almış olduğu transfer yasağı, oldukça ciddi bir sorun! Giresunspor, belki de bu sorun yüzünden küme düşecek.

Şanlıurfaspor Saha ve Seyirci Avantajını Kullanmak İstiyordu

TFF 1.Lig’in yeni ekiplerinden birisi olarak dikkat çeken Şanlıurfaspor’u güncel tarih itibariyle İrfan Buz çalıştırıyor. Deneyimli teknik adamın hedefi takımını TFF 1.Lig’de tutmak! Güneydoğu temsilcisi, Giresunspor maçının zor geçeceğinin farkındaydı. Her ne kadar Giresunspor zor bir durumda olsa da bu maçın kolay kazanılması mümkün değildi. İrfan Buz, takımını sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Tokotaev, defansta Seyit, Mehmet, Ndiaye ve Barış Gök, ön liberoda Cumali, orta sahada Barış Ekincier, Abdullah, Thill ve Mert, forvette de Muhammet görev yaptı.

Maçtan Gol Sesi Çıkmadı

Futbolseverler, haftanın ilk maçının zevkli ve çekişmeli geçeceğini düşünüyorlardı. Maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Şanlıurfaspor idi. Ev sahibi ekibin kazanma ihtimali daha yüksekti. Giresunspor, mütevazi kadrosu ile bir sürpriz yapmaya çalışacaktı. Maçın ilk yarısında doğru düzgün gol pozisyonu yoktu. Golsüz biten ilk yarının ardından gözler ikinci yarıya çevrildi. Her iki takımın teknik direktörü de oyuncu değişiklikleri ile maça müdahale etmeye çalıştı. Fakat, skorda herhangi bir değişiklik olmadı. Maç, başladığı gibi sona erdi. Her iki takım da maçtan birer puanla ayrıldı.

Çekdar Orhan Sakatlık Geçirdi

Şanlıurfaspor – Giresunspor maçına ilk 11’de başlayan Çekdar Orhan, ikinci yarıda sakatlık yaşadı. 25 yaşındaki oyuncu, sakatlanarak oyundan çıktı. Giresunspor, oyuncunun durumu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bir dönem Galatasaray altyapısında da top koşturan Çekdar Orhan, bu sezon on maçta görev aldı. Sezonu bir gol ve bir asist ile tamamladı.