Süper Lig’in başlamasına sadece bir gün kaldı. Takımlar, bir yandan ilk hafta maçlarına hazırlanırken bir yandan da kadrolarını doğru isimler ile güçlendirmek adına arayış içerisindeler! Gelin, 10 Ağustos 2023 gününün öne çıkan transfer haberlerine bir göz atalım!

Ezeli Rakipler Birbirlerine Transfer Çalımı Atmaya Çalışıyorlar

- Fenerbahçe, kalan mesaisini orta saha için harcayacak. Sarı lacivertli kulübün gündemindeki isimlerden birisi Rade Krunic! Bosnalı futbolcu, güncel tarih itibariyle, İtalya’nın Milan kulübünde forma giyiyor. Fenerbahçe, oyuncu ile yıllık 3 milyon Euro karşılığında anlaştı. Bunun yanı sıra, Milan’a da 8 milyon Euro önerildi. Fakat, İtalyan kulübü 10 milyon Euro’da diretiyor.
- Şenol Güneş ısrarlı bir şekilde stoper istiyor. Beşiktaş yönetimi, Manchester United’dan ayrılmaya hazırlanan Eric Bailly ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Oyuncu, bonservisini aldıktan sonra Beşiktaş’a imza atacak. Siyah beyazlı kulüp, oyuncuya yıllık 2.2 milyon Euro önerecek. Bu transfer, kısa süre içerisinde açıklanacak.
- Galatasaray, sürpriz bir transferi bitirmeye hazırlanıyor. Fernando Muslera, yüksek ihtimalle sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılacak. Galatasaray, bu oyuncunun yerini doldurmak adına arayışa geçti. Gündeme gelen ilk isim Lucas Perri oldu. Güncel tarih itibariyle, Brezilya’nın Botafogo kulübünde forma giyen 1997 doğumlu kaleci için önümüzdeki günlerde harekete geçilecek.
- Sarı kırmızılı takım, merkez orta saha arayışlarında sona geldi. Fred ve Tanguy Ndombele transferlerinden sonuç alamayan Galatasaray, eski göz ağrısı Leandro Paredes ile tekrar ilgilenmeye başladı. Arjantinli oyuncunun kulübüne 6 milyon Euro önerildi. Paris Saint Germain, söz konusu teklifi kabul etmek üzere! Ancak, Galatasaray, halen daha oyuncuyu ikna etmeyi başaramadı. Leandro Paredes, Türkiye’de oynamak istemiyor.
- Fenerbahçe’de gündemin ilk sırasında Dominik Livakovic bulunuyor. Dinamo Zagreb, bu oyuncu için Fenerbahçe’den 10 milyon Euro istiyordu. Fenerbahçe ise en çok 9 milyon Euro verebileceğini dile getiriyordu. Haftalardan bu yana devam eden görüşmeler sona erdi. Dinamo Zagreb, Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti. 28 yaşındaki kaleci, ayın 15’inden sonra Türkiye’ye gelecek.
- Uzun süreden bu yana orta saha arayan Beşiktaş, Ruslan Malinovskyi transferinde mutlu sona ulaştı. Ukraynalı futbolcu, satın alma opsiyonu ile beraber kiralandı. Beşiktaş, Olimpik Marsilya’ya 1.5 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek. Buna ek olarak, istediği takdirde oyuncuyu 7 milyon Euro karşılığında kadrosuna katabilecek.
- Fenerbahçe’nin transfer listesinin ilk sırasında yer alan isim Karl Toko Ekambi idi. Kamerunlu oyuncu ve kulübü Olimpik Lyon ile yapılan görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı. Oyuncuya yıllık 2.5 milyon Euro ödenecek. Buna ek olarak, kulübü Olimpik Lyon da bu transferden 2.1 milyon Euro kazanacak.
- Tete transferini sonlandırmaya hazırlanan Galatasaray, İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo’yu elden çıkarmaya çalışıyor. Bu oyuncu ile Rus kulübü Zenit ilgileniyor. Galatasaray, Zenit’ten 35 milyon Euro bonservis istiyor.