Galatasaray, yeni sezona başlıyor. Sarı kırmızılı takım, 25 Temmuz 2023 Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Litvanya’nın Zalgiris takımı ile karşı karşıya gelecek. Hedef bu maçı kazanmak! Rövanş maçına avantajlı bir skor ile gitmek!
Galatasaray bir yandan da transfer çalışmaları yapıyor. Kadroya katılan son iki isim Cedric Bakambu ve Wilfried Zaha oldu. Gündemde merkez orta saha transferi var. Galatasaray’da transfer listesinin ilk iki sırasında Tanguy Ndombele ve Fred var. Buna ek olarak, bazı oyuncuların da Galatasaray’dan ayrılmak üzere olduklarını söyleyebiliriz. Genç oyuncu Yunus Akgün de onlardan birisi!

Nantes Yunus Akgün ile İlgileniyor
Yeni transferlerin gelişinin ardından forma şansı bulma ihtimali sıfıra inen Yunus Akgün, Galatasaray’dan ayrılma fikrine fazlasıyla sıcak bakıyor. Genç oyuncu ile ilgilenen son kulüp Nantes oldu. Fransızlar, geçtiğimiz günlerde Yunus Akgün’ü transfer edebilmek adına Galatasaray’ın kapısını çaldılar. Galatasaray’a 5.5 milyon Euro net bonservis artı bir milyon Euro önerildi. Bir başka deyişle, Nantes, Yunus Akgün’ün transferini 6.5 milyon Euro karşılığında bitirmeyi hedefliyordu. Ancak, yönetim, Yunus Akgün’ün bu şartlarda gitmesine onay vermedi. Galatasaray, oyuncunun transferinden 9 milyon Euro kazanmayı hedefliyor. Böylesine değerli ve gelecek vaat eden oyuncunun düşük bir bonservis bedeli karşılığında takımdan ayrılmasına izin verilmeyecek.

Yunus Akgün Kimdir?
7 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 1.73 boyundadır. Sol ayağını etkili bir şekilde kullanan oyuncu, başta sağ kanat olmak üzere hücumun her bölgesinde forma giyebiliyor. Kendisinin Transfermarkt değeri 7 milyon Euro! Sözleşmesinin sona ereceği tarih ise 30 Haziran 2026!

Yunus Akgün, futbola 2011 yılında henüz 11 yaşında olduğu dönemde Galatasaray’da başladı. Alt yaş kategorilerinin tamamında forma giydi. 2018 – 2019 sezonu ile beraber A takımda görev yapmaya başladı. İlk sezonunda Süper Lig’de 11 maça çıktı. Bu maçların birisine ilk 11’de başladı. On maçta oyuna sonradan giren isim oldu. 172 dakika süre aldı. Sadece bir asist yapabildi. Buna ek olarak, Türkiye Kupası’nda altı maçta 528 dakika sahada kaldı. Bu maçlarda dört gol atıp iki asist yaptı. 2019 – 2020 sezonu, Yunus Akgün için kötü geçti. Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda toplam yedi maça çıktı. 66 dakika süre alabildi. Sezonu bir gol ile tamamladı.
2000 doğumlu oyuncu, 2020 – 2021 ve 2021 – 2022 sezonlarını kiralık olarak Adana Demirspor’da geçirdi. Lacivert mavili kulüpte iki sezonda toplam 70 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 16 gol atıp 20 asist yaptı. Kiralık sürecini çok iyi geçirdi. 2022 – 2023 sezonunda Galatasaray’a geri döndü. Sarı kırmızılı forma ile Süper Lig’de 25 maça çıktı. Bu maçların onuna ilk 11’de başlarken 15 maçta oyuna sonradan giren isim oldu. Bir gol atıp dört asist yapabildi.