Kartalda Yeni Santraforların İlk Maçı

Posted by

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Beşiktaş yeni forvetleriyle ilk maçına çıktı. Şampiyonluk hedeflediği yeni sezon için hazırlıklarına Avusturya’da yaptığı kampla devam eden siyah beyazlı ekip Alman ekibi Mainz ile yaptığı dostluk maçından 1-0 galip ayrıldı. Beşiktaş’ın tek golünü ise yeni transfer Cenk Tosun attı. Mainz ile yapılan bu maç ayrıca yeni transferler Jackson Muleka ve Wout Weghorst’un da siyah beyazlı formayla çıktığı ilk maç oldu.

Dostluk Maçına Bir Bakalım

Avusturya Kufstein Arena’da yapılan maçta Almanya Bundesliga ekibi: Dahmen, Lucoqui, Bell, Hack, Kraft, Martin, Papela, Edimilson Fernandes, Shabani, Ingvartsen ve Mustapha 11’iyle başlarken temsizlicimiz Beşiktaş’ta Valerien Ismael’in tercihi Ersin, Destanoğlu, Necip, Welintoni Montero, Roiser, Umut Meraş, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Emirhan Delibaş, N’Koudou ve Cenk Tosun oldu.

Hızlı başlayan karşılaşmada atağa ilk başlayan taraf Alman ekibi Mainz oldu. 3. Dakikada sağ ayakla şut deneyen Ingvarsten’in vuruşunu Ersin kurtardı. 6. Dakikada köşe vuruşundan Martin’in yaptığı ortaya kafayı vuran Ingvarsten yine istediğini bulamadı ve top tekrar kaleci Ersin’de kaldı. Temponun azaldığı karşılaşmada 24. Dakikada Salih Uçan’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun uzak köşeye topu yollayarak takımını öne geçirmeyi başardı. 42. Dakikada Beşiktaş arayı açma fırsatı buldu fakat Roiser’in yaptığı ortaya Cenk Tosun’un yaptığı kafa vuruşu sonrası kaleci Dahmen topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı. 45. Dakikada köşe vuruşuyla Emirhan’ın yaptığı ortaya tekrar kafa vuran Cenk’in topu üstten auta gitti.

İkinci yarı Mainz ‘da Martin, Mustapha, Hack ve Ingvartsen’in yerine Mizuta, Kohr, Leitsch ve Bobzien oyuna girerken Beşiktaşta da Umut Meraş, Cenk, Emirhan ve N’Koudou yerine Rıdvan, Weghorst, Muleka , Ghezzai ve Boyd oyuna girdi.

İkinci yarıya istekli başlayan taraf Beşiktaş oldu. 48. Dakikada Muleka’nın penetresi sonrası kale sahası içinde topla buluşan Boyd vuruşunu yaptı ancak kaleci Dahmen topu çıkardı. 51. Dakikada Salih Uçan’ın ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruş yandan auta gitti. Üst üste gelen ataklar sonrası ön alan baskısını artıran Mainz’da 65. Dakikada Dahmen, Edimilson Fernandes, Shabani ve Bell oyundan çıkarak yerlerine Riess, Stach, Schmidt ve Barreiro girdi. Beşiktaş’ta ise Ersin, Welinton ve Salih yerine oyuna giren oyuncular Emre Bilgin, Berkay Vardar ve Emirhan İlkhan oldu. Değişiklikler sonrası hızını kesmeyen Beşiktaş’ta bir kafa da Weghorst’tan geldi ancak top kalecide kaldı. Sertliği artan oyunda yapılan fauller nedeniyle sık sık durmak zorunda kalan oyunda 84. dakikada bir sarı kartı bulunan Gedson Fernandes – Kartal Kayra Yılmaz değişikliği oldu. 1 dakika uzatmanın ardından maç sona erdi ve Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.

yeni transfer

Kartal’da Yeni Yıldızların Durumu

Yaptığı 3. Hazırlık maçında yeni yıldızlarının ilk kez forma giydiği maçta Beşiktaş yönetimi ve teknik direktör Valerien Ismael forvet mevkiine yapılan Muleka ve Weghorst transferlerinden memnun gözüküyor. Beklenen stoper takviyesinin de gelmesiyle İspanya kampı sonrası Beşiktaş kadro yapılanması oturacak gibi duruyor.