Ligimizde namağlup olarak şampiyon olmak sık rastlanır olaylardan değildir. Çoğu zaman lider ile ikinci arasında birkaç puan fark olur fakat Trabzonspor ikinci ile arasındaki puan farkını şimdiden 12’ye çıkardı. Sezon başı yaptığı transfer hamleleri ile şampiyonluk oranlarını arttıran Karadeniz ekibi, ara transfer dönemine bomba gibi giriyor.
Trabzonspor’un sergilediği performansa baktığımızda 12 galibiyet ve 3 beraberlik görüyoruz. Son zamanların en iyi başlangıcını yapan Karadeniz ekibinin hedefinde hiç şüphesiz namağlup şampiyonluk var.

Avrupa sahasından erken çekilen Trabzonspor, tüm ilgisini ve gücünü lige odaklamış durumda. Anadolu ekiplerine karşı aldığı galibiyetleri, ligin ağır toplarına karşı alarak yerini iyice sağlamlaştırdı. Fenerbahçe’yi 3-1, Beşiktaş’ı 2-1 yenerek hem onları ligin alt taraflarına attı hem de lige bir gözdağı vermiş oldu. aldığı 3 beraberlik ise Galatasaray, Konyaspor, Alanyaspor kulüplerinden.
Konyaspor ve Alanyaspor maçlarında Trabzon’un kırmızı kartları bulunuyor. Eksik kaldığı maçlarda dahi yenilmeyerek güçlü ve dayanıklı olduklarının sinyallerini veriyorlar. Ara transfer döneminde takımlarının eksik taraflarını güçlendireceklerdir.
İstanbul Ekiplerine Büyük Şok!

Lig şampiyonluk oranları açıklandığında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, diğer kulüplere oranla bir adım şampiyonluğa daha yakındır. Bu sezon Trabzonspor’un aldığı galibiyetler ve Avrupa sahasında olmayışı işini kolaylaştırırken, İstanbul ekipleri lige iyi bir başlangıç yapamadılar.
Özellikle Trabzonspor’a karşı oynadıkları derbilerde aldıkları yenilgilerle dengelerini daha çok yitirdiler. Güncel lig tablosuna baktığımızda, Fenerbahçe’yi lider Trabzonspor’un 12 puan gerisin de 27 puanla 2. sırada görüyoruz.
Beşiktaş ise aldığı yenilgiler ve beraberliklerle birlikte 21 puan ile Süper Lig‘in 9. sırasında. Büyük beklentilere sahip başka bir takım ise elbette ki Galatasaray. Aldığı 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile Beşiktaş ve Karagümrük’ün üzerinde yer alan Galatasaray 23 puan ile ligin 7. sırasında bulunuyor.
İstanbul ekipleri ligin yanında Avrupa kupalarında da mücadele ediyorlar. Beşiktaş, Şampiyonlar Lig’inde, Galatasaray ve Fenerbahçe ise Avrupa Lig’inde mücadele ediyorlar. Bu fazladan yorgunluk onları etkilese de Trabzonspor’un ligde sergilediği başarıyı gölgeleyemez.
Takımların alt yapılarının ne derece önemli olduğu da bu sezon anlaşılmış oldu. Trabzon alt yapıdan çıkardığı özellikle Uğurcan Çakır gibi Avrupa kulüplerinin de takibinde olduğu isimler takımı adeta sırtlıyor. Genç, dinamik, bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ile takımlarının şuan ki konumlarında çok büyük payları var.
Bu sezon takımlarının şampiyon olmaları durumunda hem şampiyonluk hem de satışları durumunda gelecek para ile Trabzonspor’a çok büyük katkılar yapacaklar. İstanbul kulüplerine karşı genç yetenekleri sahaya süren Karadeniz ekibi bu avantajı koruması halinle bu sezonun en kazanlı ekibi olmaya çok yakın.
Transfer Dönemi ve Sonrası
Ara transfer dönemine sadece birkaç maç kalmış durumda ve takımların eksikleri de gün yüzüne çıkmış vaziyette.
Trabzonspor’un elindeki genç yeteneklere gelen Avrupa takımlarının vereceği bonservis bedellerini iyi kullanması halinde mevcut durumunu koruyarak ligi sonlandırması işten bile değil. Yıldızlarını kaybederek lige devam etmesi halinde ise performansında düşüş yaşanabilir.