Trabzonspor Zirvede Yalnız

Posted by

Süper Lig’de 15’inci haftanın önemli bir kısmı oynanan maçlarla birlikte tamamlanırken, ortaya çıkan tablo Türk futbol tarihinde eşine benzerine az rastlanacak cinsten. 15 hafta sonunda aldığı 12 galibiyet ve 3 beraberlikle 39 puan toplayan ve en yakın rakibinin maç fazlasıyla 13 puan önünde yer alan Trabzonspor, futbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğuna göre şimdiden şampiyonluğu garantilerken, zirve yarışındaki rakipleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray çok ciddi hayal kırıklıkları yaşıyor.

Daha 15 hafta sonunda Beşiktaş’ın 19, Galatasaray’ın 16 ve Fenerbahçe’nin de maç fazlasıyla 15 puan önünde yer alan Trabzonspor’un rakipleriyle arasındaki toplam puan farkı 50’yi buluyor.

Trabzonspor Güle Oynaya Gidiyor

Geçtiğimiz sezon Sergen Yalçın yönetiminde kimsenin tahmin etmediği bir performansla şampiyonluğa ulaşarak taraftarlarını mest eden Beşiktaş, 2021/2022 sezonu başlamadan önce yaptığı eklemelerle de favori gösteriliyordu.

Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktör Vitor Pereira ile tekrar anlaşması ve kadrosunu yine baştanbaşa değiştirmesi ve Galatasaray’da da Fatih Terim’in açıkladığı gibi başarının birkaç sezon içerisinde gelmesinin kolay olmadığı düşünüldüğünde Kara Kartallara en büyük rakip Abdullah Avcı yönetiminde ciddi bir yükselişe geçen Trabzonspor olarak gösteriliyordu.

Sezonun başlamasından bu yana geçen 15 haftada ise Türk futbol tarihinde az rastlanır bir tablo ortaya çıktı. Trabzonspor, beklenildiğinden çok daha iyi bir performansla ve hücum gücüyle hiçbir maçta mağlup olmadan ligin zirvesine yerleşti ancak sürpriz olan Trabzonspor’un 15 haftayı namağlup kapatması değil şampiyonluk yolundaki 3 rakibinin de tarihlerinin en kötü sezonlarından birini yaşamasıydı.

Beşiktaş teknik direktör Sergen Yalçın’ın tercihleri, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan maçların temposu ve aşırı derecede yaşadığı sakatlıklar ile birlikte 15 hafta sonunda Trabzonspor’un 19 puan gerisine düşerken, taraftarlarına hâlihazırda bu sezon beklentiyi yükseltmemeleri açısından mesajı vermiş olan Galatasaray Avrupa’da gösterdiği iyi performansın tam tersi bir performans gösterdiği Süper Lig’de zirvenin 16 puan gerisinde yer alıyor.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve şu ana kadarki en büyük kırılma anlarından birinin yaşandığı maçta Trabzonspor’a lider unvanıyla konuk olan Fenerbahçe, bu maçta aldığı mağlubiyet ve hakem Ali Şansalan’ın kararlarına o kadar odaklandı ki bu stres Sarı Lacivertlileri zirvenin tam 12 puan gerisine düşürdü. 15 hafta sonunda artık birçok futbolsever sezonun Trabzonspor’un şampiyonluğu ile tescillenmesini beklerken, alt sıralarda ise ilginç hadiseler yaşanıyor.

Süper Lig’de Ateş Hattı Yine Kaynıyor

Bu sezon büyük takımlarda olduğu gibi Anadolu takımlarının bazılarında da ciddi bir performans düşüşü söz konusu.

Bu sezona ciddi derecede kötü giriş yapan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Göztepe ve Yeni Malatyaspor düşme hattında yer alan takımlar olarak öne çıkarken, bu takımların taraftarları için daha çok korkutucu olan ise takımlarının buradan kurtulmaya pek de niyetli olmayan performansları olarak gözüküyor.

Sezona kötü bir başlangıç yapan ancak sonrasında taktiksel anlamda gelişim kaydederek iyi sonuçlar almayı başaran Giresunspor, bu anlamda arttırdığı vitesle birlikte alt sıralardan kurtulabilmek adına daha umut vaat eden performanslar sergiliyor.

Erol Bulut yönetimindeki Gaziantep, Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor, Mustafa Denizli yönetimindeki Altay ve Hikmet Karaman yönetimindeki Kayserispor da alt sıralarla arasında çok fazla puan farkı olmayan takımlar ancak onların bahsi geçen küme düşme adayı takımlarla arasında ciddi bir kalite farkı da bulunuyor.