Fenerbahçe’nin bu sezon öncesi transfer döneminin son günlerinde Bursaspor’dan 1 milyon 500 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Burak Kapacak, Sarı Lacivertli takımda tek bir dakika dahi süre alamadı.
Yaz transfer döneminde Fransız temsilcisi Bordeaux ile anlaşmaya varan oyuncu, Fenerbahçe tarafından son dakikada ikna edilmiş ve Bordeaux’a atılan transfer çalımıyla Sarı Lacivertli renklere imza atmıştı.
Vitor Pereira yönetiminde oynanacağı bilinen üçlü savunma sisteminde daha da değerlenmesi beklenen Burak’ın akıbeti ise tam tersi oldu ve genç oyuncu Portekizli teknik adamın planlamalarına giremedi.

Burak Hayal Kırıklığı Yarattı
Fenerbahçe’nin Bursaspor’dan transfer ederek kadrosuna kattığı Burak Kapacak, Türk futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en büyük yetenekler arasında gösteriliyordu.
Bursaspor alt yapısından yetişen ve Yeşil Beyazlı kulüpte çıktığı 78 maçta 7 gol ve 15 asistlik performans sergileyen Burak Kapacak, bu performansı sayesinde Avrupa’nın çeşitli akademilerinin de dikkatini çekmişti.
Özellikle Fransa temsilcisi Bordeaux’un ciddi bir biçimde ilgilendiği ve anlaşmayı tamamladığı bir ortamda son saniye araya girerek ciddi bir transfer çalımı atmayı başaran Fenerbahçe, Bursaspor’a 1 milyon 500 bin Euro ödeyerek aldığı oyuncusundan oldukça ümitliydi ancak beklenen olmadı.
Teknik direktör Vitor Pereira’nın alt ligden geldiği için hem fiziksel hem de zihinsel olarak bir hayli eksik olduğunu belirttiği Burak Kapacak, Fenerbahçe’de formayı unuttu. Avrupa Ligi kadrosunda yer dahi verilmeyen genç oyuncunun lisansı geç çıkarıldı.
En son 3 Ekim tarihinde oynanan Kasımpaşa maçında kadroya girebilen Burak Kapacak, bu maçta da süre alamadı. Herhangi bir sakatlığı olmayan ve iyi de bir maç tecrübesi olan Burak Kapacak’ın bu durumu ise merak konusu olmaya başladı.

Yorum: Burak Neden Oynayamasın?
Burak Kapacak ile alakalı yaşanan bu gelişmeler Fenerbahçe özelinde de değerlendirilebilir ancak genele vurulduğunda da Türkiye Ligi’ndeki her takımın başına gelebilecek bir durum olarak görülmesi yanlış olmaz.
Fenerbahçe’nin bir de transfer çalımı atarak kadrosuna kattığı oyuncusuyla alakalı olarak şovenist bir tavır sergilediği ortada. Bu sezon Vitor Pereira ile anlaştığı dakikadan itibaren 3’lü savunmaya geçeceği belli olan Fenerbahçe’de orijinal pozisyonu kanat bek olmayan Ferdi Kadıoğlu’nun inanılmaz formu oldukça değerli ancak Burak Kapacak’ın rotasyona girmemesi ise bir o kadar anlamsız.
Ciddi bir potansiyele sahip olan oyuncu, 15 milyon TL ödenecek bir yatırım olarak görülmesine rağmen Vitor Pereira’ya mı danışılmadan alındı yoksa Vitor Pereira oyuncuya inandı ancak sonradan görünce mi vazgeçti bilinmediği için de durumu merak ediliyor.
Fenerbahçe, hatırlanacağı üzere yine bu yaz transfer döneminde Alanyaspor ile sözleşmesi biten Steven Caulker’ı da hocası olmamasına rağmen kadrosuna katmış ancak Vitor Pereira oyuncuyu planlamalarında düşünmediğini ifade ettiği için Caulker tek bir resmi maçta forma dahi giymeden Gaziantep FK kulübüne kiralanmak zorunda kalınmıştı.