19 Ekim’de UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Sporting CP’ye 4-1 mağlup olan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, hedefini 25 Ekim’de oynanacak olan Galatasaray derbisine kilitlendi. Sergen Yalçın, Galatasaray karşısında net bir galibiyet alarak Sportig CP karşısında alınan mağlubiyeti unutturmak istiyor.
Sergen Yalçın, Galatasaray’ı mağlup ederek hem camiayı ateşlemek hem de şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan almak istiyor. Bu doğrultuda oyuncularıya toplantı yapan Sergen Yalçın, oyuncularına Şampiyonlar Ligi’nde alınan mağlubiyeti unutmalarını ve ligde oynayacakları çok önemli Galatasaray maçını kazanıp yeniden performansını yükseltmeyi planlıyor.
Hem futbolculuğu hem de teknik direktörlüğü döneminde derbilerde çok başarılı bir performans gösteren Sergen Yalçın, Galatasaray derbisi öncesinde de takımını bu maça motive ediyor.
Oyuncularıyla yaptığı toplantıda Şampiyonlar Ligi’nde alınan mağlubiyeti daha sonra değerlendireceklerini, ancak 25 Ekim’de oynanacak Galatasaray maçının daha önemli olduğunu ve bu maçı kazanmak için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini belirtti.
Sergen Yalçın’ın Derbi Karnesi

29 Ocak 2020 tarihinde Abdullah Avcı’nın yerine Beşiktaş’ın teknik direktörü olan Sergen Yalçın, siyah beyazlı takımın başına geçtiği dönemde Beşiktaş taraftarından çok büyük bir destek almıştı. 2019-20 sezonunda takımın başına geçtikten sonra Beşiktaş’ın performansını yükselten Sergen Yalçın, Beşiktaş ile 2019-20 sezonunu 3. Sırada bitirip Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynamaya hak kazanmış, 2020-21 sezonunda da sezonun ortalarına doğru yakaladığı muhteşem form grafiğiyle şampiyonluğa ulaşmış ve Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanarak sezonu çifte kupayla tamamlamayı başarmıştı.
Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın teknik direktörü olduğu dönemde Galatasaray ve Fenerbahçe ile toplam 6 maç oynadı. Sergen Yalçın, bu maçlarda yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Beşiktaş’ın başına geçtikten sonra 2019-20 sezonunda 2 derbi oynadı.
Sergen Yalçın dönemindeki Beşiktaş, 2019-20 sezonunda Galatasaray ile 0-0 berabere kaldıktan sonra Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup etmişti. Sergen Yalçın’ın takımı, 2021-22 sezonunda oynadığı 4 derbide ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak tam 10 puan topladı. Sergen Yalçın’ın takımı, 2021-22 sezonunda Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3, Galatasaray’ı 2-0 mağlup ettikten sonra Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş, sezonun son bölümünde Galatasaray’a 3-1 mağlup oldu.
Ahmet Nur Çebi Destekledi

Sporting CP karşısında 4-1 mağlup olan Beşiktaş camiası, Galatasaray maçı öncesinde kenetlendi. Beşiktaş, Galatasaray maçına yaptığı antrenmanla devam etti. Siyah beyazlı takımın başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetici Emre Kocadağ da antrenmanı takip etti.
Çebi ve Kocadağ, takımın yaptığı yoğun çalışmadan çok memnun oldu. Antrenmandan sonra Sergen Yalçın ve teknik heyet ile görüşen Çebi ve Kocadağ, Sergen Yalçın’ı yoğun çalışmasından dolayı tebrik etti ve Sergen Yalçın’ın arkasında oldukları mesajını verdi.
Başkan Çebi ve yönetici Kocadağ’ın tepkilerinden çok memnun olan Sergen Yalçın, başkan ve yöneticiye sezon sonuna kadar ellerinden geleni yapacaklarına söz verdi.