Konyaspor Kaçtı Kasımpaşa Kovaladı

Posted by

Süper ligin 7.haftasında ligde son 4 maçta galibiyet hasreti çeken Kasımpaşa, namağlup ünvanının yanında oynadığı keyifli futbol ile ön plana çıkan Konyaspor’u ağırladı. Çekişmeli geçen maçta 2-2’lik skorla her iki tarafta puanları paylaştı.

Kasımpaşa Yusuf’la Galibiyeti Kaçırdı

Ligde son 3 maçta aldığı mağlubiyetlerle kötü gidişe son vermek isteyen Kasımpaşa, Konyaspor karşısında reaksiyon vermeyi başarsa da galibiyet için çabaları yetmedi. İstanbul ekibi, 6.haftada Alanyaspor’a karşı ikinci yarıda oynadığı hücumcu futbol anlayışı, puan almaya yetmese de Konyaspor karşısında ikinci yarıda harcadığı pozisyonlar yüzünden 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Maça oyun hakimiyetini eline alarak başlayan Lacivert beyazlılar, ilk bölümde istediği hücum varyasyonlarını gerçekleştiremedi ve Konyaspor’a verdiği ilk pozisyonda golü kalesinde gördü. 3 dakika sonra savunma arkasına atılan topta Kasımpaşa savunmasının yavaş kalması sebebiyle ikinci golü kalesinde gördü.

Yenilen 2 golden sonra Hücumdaki etkinliğini artıran Lacivert beyazlı ekip, Umut Bozuk’un güzel pasında Travnik’in attığı gol ile farkı 1’e indirdi ve 3 haftanın ardından gol sevinci yaşadı. Gol yollarındaki şanssızlığını kıran Kasımpaşa takımı, oyun üstünlüğünü rakibine tamamen hissettirdi.

İlk yarıda rakip kaleye 11 şut çekerek 4 isabet bulan İstanbul ekibi, geçen haftalara göre ilk yarıda oldukça iyi bir görüntü verdi. İkinci yarıya da baskılı başlayan Lacivert beyazlılar, Umut Bozok’un liderliğinde Konyaspor kalesini abluka altına aldı.

63. Dakikada Umut’un attığı Penaltı golüyle skoru eşitleyen Lacivert beyazlılar, geri kalan bölümde de galibiyete çok yaklaştı ancak başaramadı. Son dakikalarda Yusuf Erdoğan’ın kaçırdığı net pozisyonla galibiyete çok yaklaşan Lacivert beyazlılar, 3 haftanın ardından puan kazandı ve hücum anlamında da iyi sinyaller verdi.

Konyaspor İyi başladı Kötü bitirdi

Ligde henüz mağlubiyet almayan Konyaspor, son 2 maçtır iyi oyununu skora yansıtamıyordu. Kasımpaşa karşısında 2 farklı öne geçmeyi başaran Yeşil beyazlılar, bu sefer skoru koruyamadı ve galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Maça topu rakibine vererek başlayan, katı bir savunma anlayışıyla rakibine pozisyon vermeyen Konya takımı, 18.dakikada ilk tehlikeli atağında golü buldu.

3 dakika sonra son haftaların formda ismi Serdar Gürler’in savunma arkasına yaptığı müthiş koşuyla farkı 2’ye çıkaran Yeşil beyazlılar, savunmada yaptığı ilk hatada golü kalesinde gördü. Derinde savunma yapmaya başlayan Yeşil beyazlı ekip, Kasımpaşa baskısına direnemedi ve ikinci yarıda son haftaların bir başka formda olan ismi Ahmet Çalık, hamle zamanlaması yüzünden penaltı yaptırdı.

Penaltı golüyle psikolojik olarak üstünlüğü rakibine veren Yeşil beyazlılar, son dakikalarda Sehic’in performansıyla 1 puanı kurtarmayı başardı.