Frankfurt maçında gösterdiği performansla beğeni toplayan Fenerbahçe, ligin son iki haftasında galibiyete hasret kaldı. Sarı lacivertliler, ligdeki kötü gidişi sürdürürken yeni transferler şu ana kadar isteneni veremedi.

Berisha Hayal Kırıklığı Yarattı
Süper ligin 5.haftasında Başakşehir deplasmanına çıkan Fenerbahçe, 2-0’lık skorla mağlup oldu ve ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Avrupa maçının yüksek temposu sebebiyle Başakşehir maçına hücum hattında 4 değişik oyuncuyla maça başlayan Sarı lacivertliler, yeni transferlerinden faydalanamadı. Son maçta Berisha ve Diego Rossi, hücumdaki etkisizliğiyle göze çarparken Max Meyer ilk kez 11 başladığı maçta silik oyunuyla eleştiri topladı.
Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Sarı lacivertliler, sahada gösterdiği performansla taraftarını şaşırttı. Frankfurt maçında oynanan futbolun oldukça uzağında bir görüntü veren Sarı lacivertliler, tempoyu yükseltemedi ve hücumda oynayan oyuncuların hareketsizliğiyle birlikte fizik olarak hazır olmayışları taraftarların eleştirmelerine sebep oldu. Vedat Muriq’ten sonra santrafor bölgesinde bir türlü dikiş tutturamayan Sarı lacivertli ekip, büyük beklentilerle birlikte transfer edilen Berisha’dan şu ana kadar gol katkısı alamadı. 23 yaşındaki forvet skor yapamamasının yanında oyun içindeki hareketsizliği ve top kontrolünün kötü oluşu sebebiyle son maçlarda tepki topladı.

Taraftarın Sevdiği İsim Kım Mın Jae
İsteneni veremeyen diğer bir oyuncu Diego Rossi oldu. Güncel piyasa değeri 18 milyon Euro olan ve kariyerinde şu ana kadar attığı birçok golle Fenerbahçe’ye transfer olan Uruguaylı oyuncu, çıktığı maçlarda henüz skor katkısı sağlayamadı. Sivasspor ve Başakşehir maçlarında 121, Frankfurt maçında 14 dakika sahada kalan Uruguaylı genç futbolcunun akıllarda bıraktığı tek aksiyon, Frankfurt maçının son dakikasında Pelkas’ın ceza sahasına attığı koşuya verdiği şık pas oldu. Fizik ve Kondisyon olarak henüz iyi bir seviyede olmadığı görülen Rossi, ikili mücadelelerde zayıf gözüktü.
Max Meyer ise Başakşehir maçında yokları oynadı. Premier Lig temposuna ayak uyduramayan Alman yıldız, henüz Türkiye ligi temposuna da hazır olmadığı görüldü. Burak Kapacak ve Miguel Crespo henüz forma şansı bulamazken savunmada harikalar yaratan Kim Min Jae, kısa sürede taraftarın gönlünde taht kurdu. Pereira’nın sisteminde Szalai ile beraber performansı yükselen Güney Koreli oyuncu, maç içinde yaptığı kritik müdahaleler ve güçlü yapısıyla futbolseverlerden beğeni topladı.