Spor Toto Süper Lig’in ilk üç haftasında toplam 7 puan ile giren Galatasaray’dan transfer hareketliliği devam ediyor. Bir yandan yeni isimleri renklerine bağlayan Sarı Kırmızılılar diğer yandan bazı isimlerle de yollarını ayırıyor.
Burak Elmas’ın bir basın toplantısında yaptığı açıklamalarda yolların ayrılacağı isimler kendisini belli etmişti. Açıklamalarına kulübün giderinin 590 milyon lira olduğunu söyleyerek başlayan Elmas, mevcut giderlerinin yüzde 48’ini 4 oyuncularına harcadıklarını dile getirerek devam etmişti.
Daha sonrasında ise açıklamalarına bazı isimlerle yolları ayırmayı düşündüklerini ifade ederek devam eden Elmas, bu isimlerin Falcao, Feghouli, Babel ve Diagne olabileceğini öne sürmüştü. Kısa bir süre sonra da Falcao ile yollar ayrıldı.

Falcao, Feghouli ve Diagne…
Galatasaray takımdan göndermek istediği isimlerden biri olan Falcao ile yollarını ayırdı. Net ücreti 5 milyon Euro olan oyuncu ile 3 milyon Euro tazminat ödenerek yollar ayrıldı ve bu şekilde 2 milyon Euro tasarruf sağlandı.
Diğer taraftan Sarı Kırmızılı Galatasaray yönetimi, göndermek istediği bir başka isim ile çıkmaza girdi. Maaşı 3.85 milyon Euro olan Feghouli, kendisine gelen tekliflerin hepsini reddetti. Bununla birlikte Sarı Kırmızılı yönetimin kendisi için olan maaş indirim teklifini de reddederek yönetimi zor duruma soktu.
Oyuncu karşısında çıkmaza düşen Aslan’ın aklındaki bir diğer isim ise Diagne… Oyuncunun iyi performansına ve hatta ilk 11’de yer almasına rağmen takımdan gidişi söz konusu olmuş fakat oyuncu İngiltere’de istediği gibi bir kulüp ile anlaşamamıştı. 2.4 milyon Euro maaş bulunan oyuncunun 2 yıllık daha sözleşmesinin olduğu biliniyor.

Ryan Babel, Kasımpaşa SK İle Anılıyor
Galatasaray’ın şu an için gitmesine en çok ihtimal verdiği isim ise Ryan Babel… 34 yaşındaki Hollandalı oyuncunun 2.5 milyon Euro ücreti bulunuyor ve yönetim yolların ayrılmasını istiyor. Babel’in eski kulübü Kasımpaşa ile tekrar temasta olduğu da bilinirken Sarı Kırmızılı yönetimin az bir ödeme ile bu süreci tamamlaması bekleniyor.
Düşünülen formülün ise 1.5 milyon Euro’luk kısmının Kasımpaşa tarafından karşılaşması ve geri kalanının ise Aslan’ın ödemesi…