2020 Tokyo Olimpiyatları Başladı

Posted by

Dünyanın en görkemli spor organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları, Tokyo’da 32. Kez start verdi. Birçok uluslararası organizasyon gibi korona virüs salgını nedeniyle 2020 yılında yapılması planlanan etkinlik, belirsizliğini uzun süre korusa da 1 sene ertelenme ile yapılmasına karar verildi.

Organizasyon komitesi salgının etkisini göstermeye devam etmesiyle Yaz Olimpiyat Oyunlarını ilk kez seyircisiz yapma kararı aldı.

İlk kez gerçekleşecek bu uygulama ile Japonya içerisinde oynanacak oyunlarda seyirci bulunmayacak ve müsabakalar sırasında geçmiş senelerdeki ses efektlerine yer verilecek.

23 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak olan heyecan fırtınası 8 Ağustos’a kadar devam edecek ve Japonya Ulusal Stadyumu’nda yapılacak törenle başlangıcını verecek. Birçok branşta büyük bir mücadele içine girilecek oyunlarda 206 ülke adına 11 bini aşkın sporcu madalya için ter dökecek.

Türkiye’den 108 Sporcu Tokyo 2020 Fırtınasında

2020 Tokyo fırtınasında Türkiye’yi 50’si kadın, 58’i erkek olmak üzere toplam 108 sporcu 18 branşta temsil etmeye hazırlanacak.

Oyunlara atletizm dalında 25 sporcuyla katılım sağlanacak iken, yüzme dalında 11, güreş dalında 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judo alanında altışar, tekvando ile artistik jimnastik dalında beşer, atıcılıkta 4; bisiklet, halter ve okçuluk alanında ikişer; badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcuyla mücadele içine girilecek.

Takım sporlarında ülkemiz adına sadece A Milli Voleybol Takımı oyunlarda madalya için ter dökecek. Tokyo 2020’nin açılışındaki Türk bayrağı ise milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka’ya emanet. En genç milli sporcularımız 18 yaşındaki Berke Saka ile serbest stilde yüzecek olan 16 yaşındaki Merve Tuncel, törende en önde yer alarak ülkemizi temsil edecekler.

Önceki olimpiyatlarda tek bir kişi tarafından taşınan bayraklar, bu yıl cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak adına değişikliğe gidecek. Bu yolla bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki sporcuya bayraklar emanet edilecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Nereden İzlenebilecek?

Tüm sporseverler Tokyo 2020 heyecanına Trt Spor ve Trt Spor Yıldız kanalları ile Eurosport 1 ve Eurosport 2 kanallarından naklen takip edebilecekler.